Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Helytállt a Vidi Londonban, de kikapott a Chelseatől

A labdarúgó Európa-ligában ma este magyar szempontból érdekes mérkőzéséket rendeztek. A K-csoportban Kleinheisler László és Kádár Tamás csapatai léptek pályára, míg az L jelű négyesben a Videoton vendégszerepelt a Chelseanél.

Kádárék a hajrában bukták el a három pontot egy kemény meccsen.

FC Asztana – Rennes 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Zainutdinov (64.), Tomasov (90+1) ill. –

Kleinheisler László együttese, a kazah Asztana ma bemutatta, hogy mit is jelent a remek helyzetkihasználás. A magyar válogatott játékos nélkül felálló együttes a Rennes ellen mindössze kétszer talált kaput, s ezekből gólt is szereztek. A második játékrész 64. percében Zainutdinov fejelt egy kiváló szöglet után a francia csapat hálójába, ezzel megszerezve a vezetést. Az egy gólos előnyt sokáig tartották a hazaiak, majd a ráadásban végleg eldöntötték a három pont sorsát. Az utolsó pillanatokban Tomasov került ziccerbe, amit kíméletlenül ki is használt.

Jablonec – Dinamo Kijev 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Hovorka (33.), Travnik (81.) ill. Tsygankov (8.), Garmash (15.)

A Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev hamar beköszönt a Jablonec otthonában. A 8. percben már előnybe is kerültek az ukránok, miután egy óriási cseh védelmi hibát használtak ki. Az első negyedóra végén pedig meg is duplázták a vezetést, Garmash remek lövésének köszönhetően. A 33. percben szépíteni tudtak a hazaiak, amivel szorosabbá tették a mérkőzést. A fordulást követően sokáig nem változott az eredmény, de a hajrában a hazaiak örömére igen. A 81. percben Travnik mentette döntetlenre a találkozót.

Nagyot küzdött a Vidi Londonban, de ez így sem volt elég ma.

Chelsea – Mol Vidi FC 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Morata (70.) ill. –

Az Európa-ligába bejutó Mol Vidi igazán nehéz próbatétel elé állt ma. A magyar csapatnak ugyanis a világ egyik legnagyobb klubjának, a Chelseanek az otthonában kellett szerepelni. Marko Nikolic együttese pedig kiválóan helytállt hiszen, ha alárendelt szerepet is játszott, mégis elmondható az, hogy remekül tartották magukat. Sőt, a jó néhány Chelsea lehetőség mellett a Vidi előtt is akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, igaz ezek mind kimaradtak. A 70. percben aztán sajnos a londoniak feltörték a Vidi védelmét. Fabregas beadását Willian csúsztatta meg, amit Morata fejezett be közelről. A hajrában még mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, a Vidi előtt még ziccer is, ugyanakkor nem örülhettünk magyar gólnak. Ettől függetlenül a Vidi minden dicséretet megérdemel, hiszen a magyar csapat a maximumot hozta ki ebből a meccsből. A mérkőzésről bővebb összefoglalót itt olvashat

BATE – PAOK 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Skavysh (61.) ill. Prijovic (6.), Jaba (11., 17.), Pelkas (73.)

A görög PAOK nem bízta a véletlenre a K-csoport másik meccsén. A vendégek ugyanis 17 perc alatt berámoltak három gólt fehérorosz ellenfelüknek. Érdekesség, hogy az első félidőben csak háromszor próbálkoztak a PAOK játékosai, ami ebből adódóan 100%-os helyzetkihasználást eredményezett. A hazaiak csupán valamivel több, mint egy óra játék után tudtak válaszolni, de sokra nem mentek vele, hiszen a 73. percben Pelkas végleg eldöntött minden kérdést ezen a találkozón.