Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: fantasztikus győzelmi sorozat, de Emery másnak örül

Tegnap már a második Európa-liga csoportmeccsét nyerte meg az Arsenal együttese. A londoniak az azeri Qarabag otthonából hozták el a három pontot, miközben már egy nyolcmeccses győzelmi sorozatnál tartanak, ha minden sorozatot figyelembe veszünk.

Komoly sorozatot produkál tehát az Arsenal, amely nyolcas öt bajnokit, egy ligakupa illetve kettő El-meccset tartalmaz. Persze rögtön tegyük hozzá, hogy nem túl veretes a vert hadak névsora, igazi topcsapat nincs köztük, a legnevesebb talán az Everton. Az új menedzserrel a szezon eleji Manchester City és Chelsea elleni Premier League találkozók még megoldhatatlan feladatok voltak Özilék számára.

Az egyébként belső problémától sem mentes Arsenal mestere, a nyáron kinevezett Unai Emery azonban nagyon pozitívan értékelt a Qarabag elleni siker után:

„Bonyolult meccs volt, de sok olyan játékost akartunk pályára küldeni, akik nem játszottak még eleget. A három pontot megszereztük, a rajongóink így örülhetnek. Boldog vagyok, mert ez a sorozat folytonos lehetőséget és felelősséget biztosít a fiataloknak, akik ritkábban léphetnek pályára a Premier League-ben.”

– bár alighanem Emery is jobban örülne, ha az Arsenal inkább a Bajnokok Ligájában lépne pályára kéthetente.

Az észak-londoniak vasárnap tovább folytathatják remek sorozatukat, lévén a bajnokságban az újonc Fulhamnél vendégeskednek.