Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az utolsó pillanatban mentett egy pontot a Villarreal, a Lazio kettős emberhátrányban égett – videóval

Izgalmas mérkőzéseket játszottak a csapatok a G és a H-csoportban. A Villarreal nem egyszer sem tudta megtartani a vezetést a Szpartak Moszkva ellen, de végül sikerült egy pontot menteniük. A Rapid Wien a vezetést is megszerezte, ám végül vereséget szenvedett a skót Rangers csapatától. A H-csoportban a Lazio is előnyben volt, ám végül a Frankfurt erősebbnek bizonyult, főleg, miután két játékosát is kiállították az olaszoknak. Az Olympique Marseille viszont csúnyán megégett a görög Apollon ellen, miután kétgólos vezetést szórakoztak el. 

Forrás: uefa.com

Szpartak Moszkva – Villarreal:

Egyértelműen jobb volt a Villarreal a mérkőzés elején, ami a 13. percben meg is szerezte a vezetést. Ekambi három védőt is kicselezve lőtte a labdát laposan a kapuba. A 34. percben azonban Nicola Sansone kezezett a tizenhatoson belül, ami után a játékvezető büntetőt ítélt Szpartak Moszkvának. A labda mögé Ze Luis állt, aki higgadtan értékesítette is a lehetőséget.

A második félidőt a Villarreal gólja nyitotta a 49. percben, amit Pablo Fornals szerzett. Ezt követően azonban a Szpartak Moszkva vette át az irányítást, és a 75. percben már kapufát is lőttek, míg a 82. percben már a kapufa sem mentette meg a Villarrealt az egyenlítéstől. Három perc múlva pedig már a vezetést is megszerezték, miután Hannin lövése a kapufáról visszapattanva Melgarejo elé került, aki már a hálóba talált. A Szpartak már zt hitte megvan a győzelem, ám a 96. percben Aleksandr Tashayev taktikai szabálytalansága miatt büntetőt kapott a Villarreal. Santi Cazorla állt a labda mögé, aki végül beállította a 3-3-as végeredményt.

Szpartak Moszkva – Villarreal: 3-3 (0-1)
Gólszerzők: Ze Luis (34. – büntetőből, 82.), Melgarejo (85.) ill. Ekambi (13.), Fornals (49.), Cazorla (90+6. – büntetőből)
Sárga lap: Dzihikiya (81.), Fernando (83.), Rasskazov (85.) ill. Sansone (52.), Moreno (81.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=W_esSfHospE

Rangers – Rapid Wien:

A Rapid Wien valamennyivel veszélyesebben játszott a Rangersnél, de egésze a 42. percig kellett várni a vezető góljukig. A középre gurított labdához még odaért a védő, viszont épp Berisha elé pattant, aki így könnyedén tudott lőni a hálóba. Nem örülhette azonban sokáig, mivel a 44. percben kiegyenlített a Rangers. Rukavina tette a labdát Morelos elé, aki közelről nem is hibázott.

A másofdik félidőben feljavult a Rangers, de csak a 84. percben szerezték meg a vezetést, miután Mario Sonnleitner  rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, amiért a skótok büntetőt kaptak. Tavernier állt a labda mögé, aki higgadtan be is lőtte. Itt azonban még nem volt vége, hiszen a 94. percben Morelos megszerezte második találatát is az osztrák védők hatalmas hibája után.

Rangers – Rapid Wien: 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Morelos (44. 90+4.), Tavernier (84. – büntetőből) ill. Berisha (42.)
Sárga lap: Mcgregor (43.), ill. Berisha (11.), Ivan (51.), Muldur (63.), Schwab (68.) , Pavlovic (90+1)
Kiállítás: – ill. –

A G-csoport állása: 

Frankfurt – Lazio:

A Frankfurt már a 4. percben megszerezte a vezetést da Costa révén, amikor egy szöglet után kapásból lőtt a hálóba. A Lazio ezt nem hagyta annyiban, és folyamatosan támadtak, aminek a 23. percben meg is lett az eredménye az egyenlítő góllal. A Frankfurt védelmi hibáját kihasználva Correa felszaladt a szélen majd lepasszolta a középen érkező Parolónak, aki betalált a hálóba. Itt azonban még nem állt le a gólgyártás, hiszen a 28. percben ismét megszerezte a vezetést a Frankfurt. Filip Kostic kapott pontos passzt, aki hatalmas erővel kapura küldte a labdát, egészen pontosan léc alá. Az első félidő még tartogatott meglepetéseket, mivel a hosszabbításban Dusan Bastát második sárga lapját kapta.

A második félidőben emberelőnyben teljesen átvette az irányítást a Frankfurt, és az 52. percben meg is szerezték a harmadik góljukat, miután egy kontra végén Jovic jól vette át a labdát, majd átemelte azt Silvio Proto kapus fölött a hálóba. Az 58. percben pedig már kilenc emberre fogyatkozott a Lazio, amikor Correát azonnali pirossal kiállították egy nyújtott lábas becsúszás után. A Franfurt a mérkőzés végéig ostromolta az olaszok kapuját, de gólt csak az 94.percben tudtak lőni, amivel beállították a végeredményt.

Frankfurt – Lazio: 4-1 (2-1)
Gólszerzők: da Costa (4. 90+4.), Kostic (28.), Jovic (52.) ill. Parolo (23.)
Sárga lap: de Guzman (22.), Trapp (23.),Russ (45+1.), Kostic (73.) ill. Basta (36.), Immobile (81.)
Kiállítás: – ill. Basta (45+6.), Correa (58.)

https://www.youtube.com/watch?v=imESngy2nx8

Apollon – Marseille:

Kiegyenlített mérkőzés volt az Apollon és az Olympique Marseille között, olyannyira, hogy komoly helyzet nélkül játszották le az első félidőt.

A második játékrészben azonban már beindultak az események. Az 50. percben Dimitri Payet szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a bal felső sarokba ment. A 62. percben már kettővel mentek a franciák, amikor Luiz Gustavo remekül gyűjtötte be a Dimitri Payet felől érkező passzt majd remek távoli lövést mutatott be, amely be is ment a jobb alsó sarokba. Ezt követően azonban az Apollon feltámadt, és a 74. percben egyenlített is Sasa Markovic hatalmas távoli bombájával, a 91. percben pedig ismét egy szép góllal ki is egyenlítettek Zelaya révén.

Apollon – Marseille: 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Markovic (74.), Zelaya (90+1.) ill. Payet (50.), Luis Gustavo (62.)
Sárga lap: Cayol (45+1.), Papoulis (57.) ill. Kamara (62.), Payet (79.), Amavi (88.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=MWxjo8ZlWbI

A H-csoport állása: