Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopherék újabb hazai sikere – videóval

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) hétvégi, 11. fordulójában a Dunaszerdahely csapata ismét hazai környezetben lépett pályára a mezőny utolsó előtti helyezettjével szemben a három pont megszerzésének reményében.

A szombati játéknap korábbi szakaszában a listavezető Slovan Bratislava kétgólos hátrányból csak egyetlen pontot tudott megmenteni, így komoly lehetőség mutatkozott a szerdahelyiek előtt a felzárkózásra. Az első félidő derekánál sikerült megszerezni a vezetést, Lubomir Satka egy lendületes megindulást követően jó 20 méterről ragasztott bombagólt az Aranyosmarót kapujába. Némi meglepetésre a szünet előtt a vendégek egyenlíteni tudtak, de a félidő előtti utolsó pillanatokban Kalmár Zsolt kiugratásából Christian Herc újra a DAC gárdáját juttatta lépéselőnyhöz. A házigazda a folytatásban is fölényben játszott, több lehetősége is lett volna a csapatnak a harmadik gól megszerzésére, Vida Kristopher például ziccert rontott, végül a 72. percben Vakoun Issouf Bayo fejesével összejött a megnyugtató előnyt jelentő harmadik találat, így biztos győzelmet aratott a mindhárom magyar légiósát foglalkoztató együttes és közelítette meg három pontra az éllovast.

FC DAC 1904 – Zlate Moravce 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Satka (25.), Herc (45.), Bayo (72.) ill. Richtarech (41.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Bednar (Zahumensky 60.), Satka, Huk, Davis – Herc, Vida M., Kalmár (Kone 90+1.) – Divkovic (Tretyakov 65.), Bayo, Vida K. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

További eredmények

Ruzomberok – Nitra 3-1
Slovan Bratislava – Senica 2-2
Trencin – Michalovce 1-2
Zilina – Podbrezova 2-0
Spartak Trnava – Sered vasárnap 17:00

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye