Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé-show és kiütéses PSG-siker a forduló rangadóján! – videóval

Rendkívül komoly rangadó került lebonyolításra a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 9. fordulójának záró mérkőzésén, hiszen a Thomas Tuchel által irányított Paris Saint-Germain a Bruno Genesio vezette Olympique Lyont látta vendégül…

A találkozó nem indult valami fényesen az Olympique Lyon számára, mivel a vendégek nagyon gyorsan elveszítették egyik legjobbjukat. A 7. minutumban Nabil Fekirnek kellett elhagynia a pályát egy nagyon szerencsétlen mozdulat miatt, a helyére pedig Cornet szállt be. Nem sokkal később pedig újabb csapás sújtotta a Lyont, hiszen büntetőhöz jutott a Paris Saint-Germain. A megítélt tizenegyest Neymar nagyon higgadtan gurította a jobb alsóba. A brazil gólját követően sokáig nem történt semmi említésre méltó mozzanat a mérkőzés első félidejében, egészen a 34. percig. Ekkor ugyanis emberhátrányba került a Paris Saint-Germain, a játékvezető Kimpembe számára mutatta fel a piros lapot az Ndombelével szemben elkövetett szabálytalansága miatt, Gautier a videóbíró segítségével hozta meg döntését. A Lyon ezt követően dolgozott ki néhány ígéretesebb helyzetet, de az egyenlítés nem jött össze a számukra. A játékrész hosszabbításában ráadásul a vendégek is megfogyatkoztak, miután Antony Gautier felmutatta a második sárga lapot Tousart számára. Az első félidő inkább szólt a durvaságról, mint sem a futballról. Reménykedtünk benne, hogy a folytatásban szebb jelenteket láthatunk a két csapat jóvoltából…

A fordulást követően gyorsan egyenlíthette volna az Olympique Lyon, a 48. percben Cornet előtt adódott hatalmas lehetőség, ám az elefántcsontparti támadó nagyon gyengén találta el a labdát, ezért Buffon hárította a lövését. Az 52. minutumban kapufa itt is – ott is, a Lyon nagyon szerencsés körülmények között találhatott volna a kapuba, hiszen gyakorlatilag Thiago Silva fejbe rúgta ellenfelét, a brazil szerencséjére Cornet fejéről a lécre pattogott a labda. Ezt követően a Paris Saint-Germain Mbappé révén villámgyorsan megindult a vendégek kapuja felé, ám az ifjú csillag végül a jobb oldali lécet találta telibe. Az 56. percben Mbappé hagyta maga mögött védőit, azonban Anthony Lopesen már nem tudta áthámozni magát a francia támadó, aki remek ütemben mozdult ki a kapujából. A 61. minutumban pedig már a portugál portás is tehetetlen volt, ismét Mbappé részéről láthattunk kísérletet, a 19 esztendős játékos lövése után mindkét kapufát érintette a labda, de szerencséjére ezúttal befele pattant a játékszer! Nem sokkal később ismét eredményes volt a rangadó egyértelmű főszereplője, Kylian Mbappé a 66. percben Marquinhos passzát követően vette be a Lyon hálóját. A villámgyors támadó ezt követően sem állt le, a 69. minutumban egy hatalmas sprint után volt ismét eredményes, a 74. percben pedig Neymar-t hozta ziccerbe, de a brazil támadó lövését blokkolták, a kipattanót pedig már maga váltotta gólra! Elképesztő mit művelt ma este Kylian Mbappé! Ha valaki a teljes első félidő, majd a második játékrész elején azt mondja, ez meccs kiütéses PSG-sikert fog hozni, azt minden bizonnyal sokan örültnek nézik. Nos, viszont ez a forgatókönyv érvényesült, a két csapat közötti különbséget egyértelműen Kylian Mbappé jelentette, aki valószínűleg karrierje eddigi legjobb mérkőzésén van túl! 

Paris Saint-Germain – Olympique Lyon 5-0 (1-0)
Helyszín: 
Parc des Princes, Párizs; Vezette: Antony Gautier.
Gólszerzők:
Neymar(9., büntető), Mbappé(61., 66., 69., 74.)
ill.
Sárga lapok:
Neymar(39.), Verratti(44.) ill. Tousart(26., 45+1.), Aouar(59.), Morel(64.)
Kiállítva:
Kimpembe(34.) ill. Tousart(45+1.)

Paris Saint-Germain: Buffon – Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Verratti(Draxler 75.), Marquinhos – Mbappé, Neymar, Di Maria(Diaby 83.) – Cavani(Kehrer 39.). Menedzser: Thomas Tuchel.

Olympique Lyon: Lopes – Rafael(Dubois 41.), Denayer, Morel, Mendy – Tousart, Ndombele – Traore, Fekir(Cornet 7., Diop 78.), Aouar – Depay. Menedzser: Bruno Genesio.