Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Messi még nyerhet vb-t!”

A korábbi argentin szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli szerint Lionel Messinek még lesz lehetősége világbajnokságot nyerni.

(Kép: as.com)

Sampaoli úgy véli ez annak ellenére így történhet, hogy Messi jelenleg nem lép pályára a válogatottban, és a legközelebbi, 2022-es katari világbajnokság idejére már 35 esztendős lesz.

“Számomra egyértelmű, hogy Messinek lesz még lehetősége világbajnokságot nyerni! Ehhez azonban egy hosszabb folyamatra lesz szükség, figyelembe véve azt, hogy mi történt eddig.” – Idézi az argentin válogatottól történő menesztése után először nyilatkozó Sampaolit a Marca.

“A következő világbajnokságra vagy Copa Americára nagyobb fokú szervezettségre, önbizalomra lenne szükség a válogatott körül, és persze precizitásra. Ha a válogatott nem is nyer Copa Americát, nem szabad tragédiaként tekintenünk rá, sokkal inkább úgy, mint egy hosszabb folyamatra, a világbajnoki felkészülés részeként. Elég volt abból az őrületből, hogy ha mi argentinok nem nyerünk, igazi vesztesek vagyunk. Hinnünk kell a sikerben!” – Folytatta Samapoli, aki az argentin válogatott után ismét rátért Messire.

“Hihetetlen volt az edzőjének lenni! Nem csak a csapattársainak, nekem is nagy kihívás volt azt keresni, miképpen nőhetnénk fel mellé. Messi, mint a futballtörténelem legnagyobbjai nagyon elkötelezett. Mégis hihetetlen mennyit szenvedett már attól, hogy azt mondják vele kapcsolatban, sosem lesz sikeres válogatott szinten. Mi argentinok szerencsések vagyunk, hogy a világ legjobb játékosa a miénk! Meg kell birkóznunk azzal a tudattal is, hogy felnőjünk hozzá, és nagy tévedés lenne ezek után is elfogadnunk tényként, hogy Messivel bizony mi csak nyerhetünk! Ahhoz hogy ez így legyen, mindenkinek sokat, és még keményebben kellene dolgoznia!” – Zárta gondolatmenetét a jelenleg munka nélküli 58 esztendős tréner.