Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ballack, Cech, Walcott – ilyen nevek jellemzik a világbajnok védő búcsúmeccsét

Hazatér a német labdarúgás utóbbi éveinek egyik meghatározó alakja, Per Mertesacker. A 34 éves labdarúgó hétvégén játssza utolsó mérkőzését, melynek keretein belül a Hannover korábbi futballistái vívnak csatát többek között volt Arsenal-labdarúgókkal. 

 

Az egykori német válogatott középhátvéd az előző szezon végén akasztotta szögre a stoplist, és hét közös szezon után elfoglalta a londoni klub akadémiai igazgatójának járó széket. Mertesacker a Premier League előtt a Hannovert és a Werder Brement erősítette. A Nationalelf színeiben 104 alkalommal lépett pályára. Pályafutása során három FA-kupát és egy Német Kupát nyert, illetve tagja volt 2014-ben a világbajnok német keretnek. Több mint 500 profi találkozó van a háta mögött klubszinten.

A már említett tiszteletbeli búcsúmérkőzés, a Merte’s Homecoming szombaton kerül megrendezésre. Az egyik csapatban Mertesacker korábbi hannoveres csapattársai, míg a másik csapatban egyéb volt kollégák lesznek majd. Többek között Michael Ballack, Theo Walcott, Petr Cech és Martin Harnik is szerepelni fog az összecsapáson.

A tréner nem lehet más, mint Arséne Wenger, akinek a támadósorát Miroslav Klose, Max Kruse és Claudio Pizarro alkotja. A hazatérés a HDI Arénában kerül megrendezésre Hannover városában, amely Mertesacker első profi mérkőzésének is helyet adott 2003 novemberében. Az összecsapásból származó bevétel a már visszavonult labdarúgó jótékonysági szervezetét fogja támogatni, elsősorban gyerekeket. A meccs 16.30-kor kezdődik.