Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Christensen távozna is, csak játszhasson

Az előző szezonnal szemben idén egyáltalán nem számít alapembernek a Chelsea együttesében a dán Andreas Christensen. A 22 esztendős középhátvéd az új menedzsertől, Maurizio Sarritól eddig csak a ligakupában és az Európa-ligában kapott lehetőséget.

Christensen 16 esztendős kora óta tartozik a Chelsea kötelékéhez, igaz elég sokára, csak az előző idényre sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba. Előtte két szezonon keresztül a német Borussia Mönchengladbachban bizonyította be a tehetségét, amivel meggyőzte a londoniakat a megtartásáról.

Az Antonio Contet váltó Sarri azonban nem számol Christensennel az alapcsapatban, két belső védője stabilan Antonio Rüdiger és David Luiz. Természetesen a dán bekket elkeseríti a helyzete, és elég világosan látja a lehetőségeit:

„Nehéz idő ez, a csapat nagyszerűen játszik és jó eredményeket ér el, de én nem játszok sokat. Ez pedig nem csak tőlem függ, de mégis változtatnom kell a szezonom alakulásán, hiszen az elmúlt három évben folyamatosan játszottam. 22 éves vagyok, és örökké nem lehetek türelmes ilyen fiatalon.”

– árnyalta helyzetét Christensen, akit jó eséllyel foglalkoztat a távozás gondolata is, bár szerződése 2022-is köti Stamford Bridge-re.