Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Újabb Real-nevelés a célkeresztben?

Sajtóértesülések szerint a Real Madrid fontolgatja, hogy visszavásárolja korábbi hátvédjét, akit nagyjából 15 hónapja még 400 000 euróért passzoltak el a blancók.

Mario Hermoso (Kép: as.com)

A most 23 esztendős hátvédet 2017 nyarán adta el a Real az Espanyolnak. Hermoso azóta szépen-lassan alapembere lett a barcelonai együttesnek, és az idei szezonban elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az Espanyol jelenleg ötödik a tabellán úgy, hogy nyolc forduló alatt mindössze hét gólt kapott.

A Marca beszámolói szerint a következő nyáron, de akár már most januárban a blancók megkísérelhetik visszavásárolni saját nevelésű játékosukat.

Ahogyan a Marca is írja ide vonatkozó beszámolójában, Hermoso kivásárlási ára 40 millió euró, ám a szerződés értelmében a Real kevesebb mint fele ennyiért, nagyjából 15 millió euróért visszavásárolhatná a spanyolt.

A Pericos Online azt is megemlíti, hogy a blancók anyagilag még kedvezőbben jöhetnek ki a transzferből, hiszen az említett 15 millió euró akár a felére is csökkenhet. Köszönhetően annak, hogy Hermoso kontraktusába a Real azt is belefoglalta, hogy egy jövőbeni átigazolás 50-a a madridiakat illeti – Kissé összetett lehet tehát az ügylet…

Mindenesetre ha Hermoso tartja jó formáját, karrierje valóban felfelé ívelhet, és visszatérhet a spanyol fővárosba, ahol miután kijárta a klub utánpótlását a Castilla csapatában 33 mérkőzésen léphetett pályára.
Így amennyiben igazak a híresztelések ha pár évvel később is, de végül Hermoso eljuthat a Real Madrid első csapatáig.