Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán győzött a tartalékos Argentína Irak ellen semleges környezetben

Ma estétől újra a válogatott labdarúgásé a főszerep, s azon belül is az UEFA Nemzetek Ligájáé, de természetesen barátságos mérkőzések is akadtak a felhozatalban. Törökország Boszniát fogadta hazai környezetben, míg a tartalékos argentin válogatott Irak ellen lépett pályára semleges helyszínen, a szaúd-arábiai Rijádban.

Argentína – Irak 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Martinez (18.), Pereyra (53.), Pezzella (82.), Cervi (90+2.) ill. –

A két nemzeti csapat mérkőzése történelminek mondható, hiszen Argentína és Irak ma este találkoztak fennállásuk során először. Ugyan a dél-amerikai együttesből a legnagyobb nevek még a keretben sem voltak, mégis dominálni tudtak az egész meccsen Dybaláék. Az első félidőben viszonylag korán vezetéshez is jutottak az Inter fiatal támadója, Lautaro Martinez révén. Az ifjú csatár Acuna beadását váltotta fejjel gólra, ami egyébiránt az első válogatottbeli találata volt. A gól után nem csökkent az argentin nyomás, de az iraki futballisták azért állták a sarat, így az első félidőben maradt az 1-0. A második játékrészben hamar megduplázták előnyüket a dél-amerikaiak. Az 53. percben Pereyra kapott jó labdát a tizenhatoson belül, amit egészen tisztán lőhetett a kapuba. A mérkőzés hajrájában Pezzella is beköszönt, a hosszabbításban pedig a csereként beállt Cervi alakította ki a 4:0-s végeredményt.

Törökország – Bosznia-Hercegovina 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

A két jó erőkből álló válogatott egy hangulatos és lüktető mérkőzést produkált. Az első félidőben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de ezek kimaradtak. A második játékrészben szintén volt esély a törökök és a bosnyákok előtt is, de sem a kezdőjátékosok, sem pedig a cserék nem tudták bevenni az ellenfél kapuját. Ennek eredményeképp egy unalmasnak semmiképpen sem mondható 0:0 született.