Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két helyen változtathat Rossi

Csütörtökön este megtartotta Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, a görögök elleni Nemzetek Ligája előtti utolsó sajtótájékoztatóját az athéni Olimpiai Stadion médiatermében.

Az első kérdés arra vonatkozott, hogy vajh a holnap pályára küldött csapat, jelenleg a legerősebb bevethető tizenegy játékosa a kapitánynak?

„Nem tudom, de remélem, sikerül kellően erős csapatot pályára küldeni itt, Görögországban is – felelte az olasz szakember. – Ami biztos, hogy körülbelül negyven játékost figyelünk folyamatosan, a tőlünk telhető legjobb munkát próbáljuk elvégezni, de én is ember vagyok, hibázhatok, tévedhetek.”

Az indulás előtt még a ferihegyi repülőtéren elmondta, hogy nem nagyon tervez változást a csapatban, erre vonatkozóan kérdezték Rossi mestertől, hogy ez egy változást, esetleg egyet sem jelenthet?

„Ó, reggel óta nagyon sok idő eltelt.  No, de ez csak vicc, természetesen a mérkőzés előtti napon még könnyen jókedvű az edző, de azért ilyenkor mindig reménykedik, majd a mérkőzés lefújása után is lesz oka az örömre. Komolyra fordítva: van néhány eldöntendő kérdés, a játékosok pillanatnyi pszichés és fizikai állapotától függően alakul a kezdőcsapat, ha őszinte akarok lenni, most úgy érzem, két változás elképzelhető.”

A magyar szurkolók reménykednek benne, hogy Willi Orban a klubjában nyújtott jó produkcióját a válogatottba is áttudja menteni. Esetleg ő lehet az egyik változás?

Az együtt töltött néhány nap alatt azt tapasztaltam, amit már korábban is gondoltam róla a játéka láttán. Willi Orban nagyon erős futballista, akinek a személyisége is meghatározó, egyáltalán nem a szerencse műve, hogy a Bundesligában is kiemelkedőnek számító RB Leipzig csapatkapitánya. Mindannyian bizakodunk, hogy nemcsak a pályán kívül tesz hozzá a közösségünkhöz, hanem a védelemben is biztonságot nyújt a csapatunknak.”

Nézzük mit is vár a holnapi összecsapástól a magyar kapitány:

„Nem kétséges, hogy a múltkori vereség miatt jó értelemben vett bosszúvágy fűti a görögöket. Azt várjuk, hogy az első pillanattól kezdve nagyon agresszívan futballozva, határozottan letámadnak minket, mégis úgy érzem, a budapesti eredmény megismételhető. Ehhez szükség van az alázatra – amely egy ilyen szintű ellenfél ellen kötelező –, illetve fegyelmezett játékra és nem kevés szerencsére. Ha jó eredményt érnénk el, akkor is nyílt lenne a küzdelem a csoportban, hiszen vereséget szenvedtünk Tamperében – meglátjuk, mit hoz a péntek. És ne felejtsük el, hogy hétfőn újabb mérkőzés vár ránk, annak figyelembevételével dolgoztunk egész héten.”