Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: nem bírt egymással a két VB-negyeddöntős válogatott

A komoly várakozások és a rang ellenére nem sikerült igazán jó meccset játszania egymással a B divízió két erős válogatottjának tegnap este. Oroszország és Svédország csak 0-0-ra volt jó a hűvös Kalinyingrádban.

B divízió
A két együttes ugyan aligha van ott valójában a világ nyolc legjobb csapata között, mégis egyaránt ott voltak a világbajnoki negyeddöntőben a nyáron. Bár az esti meccsen sem sok jelét fedezhettük fel annak, hogy ezt a sikert valóban megérdemelték-e. A felek alig-alig találták el a kaput. Érdekesség, hogy az orosz kaput immár a Lokomotiv Moszkva portása, a brazil származású Guilherme védte, lévén a már legendának számít Igor Akinfejev a hónap elején lemondta a válogatottságot.
Oroszország – Svédország 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

C divízió
Borult a papírforma, és az emberelőnyben játszó izraeliek végül hazai pályán tudták legyűrni a skótokat.
Izrael – Skócia 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Peretz (52. perc), Tierney (75.-öngól) ill. Mulgrew (25.-büntetőből)

Nem sokon múlott, hogy a gyengén játszó románok ráfizessenek a pontatlan támadójátékukra. A hajrára fordulva ugyanis a litvánok egyenlíteni tudtak egy remek kontrából. Ám a ráadásban érkezett a mainzi ALeyandru Maxim, és végre megszerezte Románia első NL győzelmét az eddigi két döntetlent követően.
Litvánia – Románia 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Zulpa (90. perc) ill. Chipciu (13.), Maxim (90+4.)

A két csapat tizenkét éve még egy gárdaként lépett pályára a németországi világbajnokságon, ám azóta már különváltak útjaik. A tegnapi volt az első hivatalos meccsük, és szerencsére megúsztuk komolyabb botrányok nélkül a találkozást. A szerbek teljesen megérdemelték a győzelmet a newcastle-i Mitrovic duplájával, így büszkén vezetik is a divíziójuk 4. csoportját.
Montenegró – Szerbia 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Mitrovic (18.-büntetőből, 81. perc)

Futottak még…
D divízió
Feröer-szigetek – Azerbajdzsán 0-1 (0-3)
Gólszerzők: ill. Oliveira (28., 86.-bünetőből), Nazarov (67.)

Koszovó – Málta 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Kololli (30., 81. perc), Muriqi (68.) ill. Agius (51.)