Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: világbajnoki formában a németek… Kikaptak a hollandoktól – VIDEÓVAL

“Most a játékosok elmehetnek játszani a Nemzetek Ligájába, ami a legértelmetlenebb sorozat a világon.” – mondta egy német, nevesen Jürgen Klopp a Liverpool menedzsere a Nemzetek Ligájáról. No ezért is figyelt jobban a világ a 41. holland-német összecsapásra, hogy a világbajnokságon leszereplő Lőw-alakulat, mennyire veszi komolyan a ma esti összecsapást.

Germany Twitter

A hollandok a régi eredményeiknek köszönhetően kerülte be az “A” ligába, hiszen az utolsó vb-ről, s Eb-ről is lemaradt az “Oranje”. A németek 2014-ben még vb-t nyertek, viszont 2018-ban a csoportjukból se jutottak tovább, így most ők se régi fényükben pompáznak. A két nemzet korábban 40-szer játszott egymással, a germánok 15 alkalommal, a hollandok tíz alkalommal nyertek, döntetlenre pedig szintén tizenötször voltak képesek a felek. A Nationalelf a franciákkal egy döntetlent játszottak, míg a tulipánosok szintén a galloktól 2-1-es vereséget szenvedtek. Lőw feje amúgy is főhetett a meccs előtt, hiszen folyamatosan jöttek a kidőlő játékosokról a hírek: Reus (Dortmund), Havertz (Leverkusen), Goretzka (Bayern), Rüdiger (Chelsea), Trapp (Frankfurt) is sérültet jelentett. Ugye a bevezetőben írtuk, hogy egy német mit gondolt a Nemzetek Ligájáról, a nevek alapján nem ő volt az egyetlen…

A hollandoknál egy érdekes pályára lépő is volt, hiszen az egykori holland utánpótlás válogatott Dumfries ma mutatkozott be nemzeti színekben felnőtt szinten. Igaz másodszor… Miként is lehetséges ez? Ugyanis Aruba színeiben már két barátságos meccsen pályára lépett Guam ellen. Előbb 2-2 majd 2-0-ás sikert él el Arubával. Ezen meccsek mind 2014-ben voltak (ráadásul csak barátságos összecsapások, így nem gond, ha másik nemzet mezét is magára húzza), azóta eltelt négy év, s a hollandok utánpótlás válogatottjaiban is végigjárta a szamárlétrát. (igen előbb volt felnőtt válogatott, mint utánpótlás)

Germany Twitter

Az első nagyobb védést Cliessen a holland portás mutatta be, Thomas Müller tizenhatoson belülről megeresztett bombáját ugyanis  szögletre mentette. Majd Uth 20 méteres löketét védte a kapus. További német lehetőségek volta, de nagyobb védés nélkül, viszont akkor is meglepetést okozott az Oranje, ugyanis megszerezte a vezetést. Depay-szöglet jött jobbról, Neuer lyukra futott, Babel a lécre bólintotta a labdát amely a gólvonal elé került, érkezett rá Virgil van Dijk és másfél méterről a kapuba stukkolta. Majd pár perccel később majdnem kettő null lett a hazaiaknak. Depay indította Dumfriest, ő keresztbe passzolt ahol jött Babel, de a csatár elől az utolsó pillanatban mentett egy védő óriási helyzetben, hiszen üres kapura lőhetett volna Babel. Kicsit később Wijnaldum 23 méterről a jobb alsó mellé tüzelt. Egy perccel később Can indította Müllert, aki a rövid saroknál az oldalhálóba lőtt. A hátralévő időben még mindkét kapu előtt volt egy kisebb lehetőség, de a kapusok már nem izzadtak meg. A szünetben így 1-0-ás holland vezetéssel vonulhattak be a csapatok az öltözőbe.

Germany Twitter

Kisebb lehetőségek után az 53.percben egy Hummels fejes után Babel a gólvonalról mentett, így nem jött össze az egyenlítés a németeknek. Majd a gyenge középpályás támadó játékot megunva kettőt cserélt Lőw, lejött Can és Müller helyükre pedig Draxler és Sané állt. Utóbbi beállítása majdnem gyorsan nyerő húzás lett, előbb De Lightet forgatta meg, de az utolsó pillanatban mentett a védő, majd Kimmich indította nagyszerűen, de laposan a hosszú sarok mellé lőtt. Egyébként oda lőhette volna, ahová szerette volna, hiszen még védő sem volt már rajta.Majd kettős csere a hollandoknál Babel helyére Promes, Bergwijn helyett Groeneveld érkezett, míg a németeknél is ellőtte az utolsó változtatási lehetőségét Lőw, mégpedig Uth helyére Brandt állt. A 70.percben egy szép összjáték után Draxler lőtt a tizenhatoson belülről a levegőből, de a kapu felett hagyta el a játékteret a labda. A hollandoknál az utolsó csere Aké személyében jött  be, ő De Jongot váltotta. A 87.percben 2-0 lett az állás, ezzel el is dőlt a párharc. A csereként beállt Promes keresztpassza kiváló volt Depaynak, ő pedig hat méterről a rövid sarokba lőtt. Neuer ugyan beleért, de védeni nem tudott. A 91.percben Depay lódult meg a német kapu irányába (hirtelen azt hitte lesen van, de nem volt), majd óriási kapufát lőtt. A 93.minutumban jött a megsemmisülés. Saját térfelén adták el a labdát a németek Wijnaldum benyargalt a tizenhatoson belülre s magabiztosan értékesítette a helyzetét.

Hollandia-Németország 3-0 (1-0)
Helyszín: Amszterdam, Johan Cruyff ArenA.
Vezette:
Cüneyt Cakir (török)
Gólszerzők: van Dijk (30.p), Depay (87.p), Wijnaldum (93.p) ill. –

Hollandia: Cillessen – Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind – De Roon, F. de Jong (Aké 77.p), Wijnaldum – Bergwijn (Groeneveld 68.p), Depay, Babel (Promes 68.p). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman.
Németország: Neuer – Ginter, J. Boateng, Hummels, Hector – Kimmich – Can (Draxler 57.p), T. Kroos – Th. Müller (Sané 57.p), Ti. Werner – Uth (Brandt 69.p). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.

https://www.youtube.com/watch?v=OslBOpjUtys