Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesligába igazolhat a Man.City csillaga! – sajtóhír

A Mirror információi szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City kötelékébe tartozó Phil Foden iránt két német és egy francia klub is komoly érdeklődést mutat…

A brit napilap úgy értesült, a Borussia Dortmund, az RB Leipzig és a Paris Saint-Germain is szeretné soraiban tudni a hatalmas tehetségnek tartott Phil Foden-t. Az elmúlt években nagy megerősödött az angol utánpótlás, hiszen a korosztályos válogatottak sorozatban nyerik a tornákat, míg klubszinten a Chelsea-t vehetjük az Ifi BL-sikerek miatt. Ennek ellenére továbbra is nagyon ritka az, hogy egy angol top csapatban meghatározó szerepkört töltsön be egy-egy tehetségesebb futballista. Németországban és Franciaországban viszont más a helyzet, hiszen ott bőven megkapják a lehetőséget az ígéretesebb labdarúgók. 

Phil Foden részéről tehát egyáltalán nem lenne rossz döntés egy esetleges klubváltás a rendszeres játéklehetőség és természetesen fejlődésének szempontjából sem. Dortmundban és Lipcsében minden bizonnyal meghatározóbb szerepkört tölthetne be, a párizsi kaland már neccesebb váltás lenne a részéről, bár Thomas Tuchel összességében megadja a bizonyítási lehetőséget az ifjú titánok számára is. Foden az aktuális idényben 3 bajnokin jutott szóhoz Guardiola kezei alatt, de rendre csak csereként.