Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az elnök szerint nem volt katasztrófa Ronaldo eligazolása

Az idei év talán legnagyobb meglepetését okozta Cristiano Ronaldo azzal, hogy elfogadta a Juventus ajánlatát, és elhagyta a Real Madridot, amelyet már 2009 óta szolgált. A portugál sztár azonban nem csak egy klubot, hanem egy egész ligát is elhagyott, amely természetesen így sokat vesztett népszerűségéből, reklámértékéből.

A Cristiano Ronaldoért körülbelül 100 millió eurót fizető Juventus-nál soha nem is tagadták, hogy a márkaépítésük része lenne a kiöregedőben lévő, ám még mindig jócskán eladható játékos. Bár az sem elhanyagolható részlet, hogy CR7 a pályán még mindig a világ legjobbjai között van.

Ronaldo lelépése után igencsak szenved mostanra már a Real Madrid, hiába is bizonygatják, hogy minden jól megy. És ha ez a szenvedés nem is igaz a La Ligára, annak egészéből is hiányzik az ötszörös aranylabdás. Lévén egy El Clásico sem lesz már ugyanaz Ronaldo nélkül, tehát a Torinóba igazolása komoly érvágást jelentett a spanyol bajnokságnak. Igaz, a liga elnöke, Javier Tebas a brit Daily Mail riporterét éppen ennek ellenkezőjéről akarta meggyőzni:

„Ha Cristiano négy évvel ezelőtt ment volna el, az ijesztő lett volna szerintem, egy tízes skálán kilences szinten… Most ez csak négyet vagy hármat ért. Keményen dolgozunk azért, hogy a bajnoki cím más játékosok kezébe kerülhessen.”

– próbálta elbagatellizálni Ronaldo elszerződését a vezért.