Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Triplázott az egykori PL-csatár az Afrika Kupa-selejtezőn – videóval

Az UEFA Nemzetek Ligája küzdelmei mellett a jövőévi Afrika Nemzetek Kupája selejtezői is javában zajlanak a klubfoci aktuális szünete alatt, az elmúlt játéknapon pedig egy régi ismerős hívta fel magára a figyelmet.

A szombati napon Nigéria 4-0-s győzelmet aratott a korábban Dél-Afrika ellen pontot szerző Líbia nemzeti csapata felett. A “Szuper sasok” fölényes sikere első sorban a korábbi Watford-támadó, Odion Ighalo klasszikus mesterhármasának volt köszönhető, aki a 4. percben a saját maga által kiharcolt büntetőből, majd később az 58. és a 69. percben ismét eredményes volt. A lenti videó összefoglalót a triplája mellett a nigériaiak negyedik góljáért is érdemes megtekinteni, a Girondins Bordeaux tehetsége, Samuel Kalu parádés átlövéssel köszönt be.

A 29 esztendős Ighalo az elmúlt két idényben 25 találatot szerzett a kínai szuperligában. Ezt megelőzően az olasz élvonalbeli Udinese és Cesena, valamint a spanyol első osztályú Granada együttese után három szezont húzott le a Watfordban, az első évében 20 góllal zárt a Championshipben, a rákövetkező, 2015-2016-os szezonban pedig 15 találatig jutott a Premier League-ben.

Nigéria egyébként a Seychelles-szigeteket verő Dél-Afrikával együtt kvalifikáló helyen áll csoportjában három fordulót követően.