Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Anglia egy félidő alatt “lerendezte” Spanyolországot – videóval

Az “A” divíziójának 4-es csoportjában az angolok egy félidő alatt “lemosták” Spanyolországot, olyannyira, hogy a “háromoroszlánosok” már az első félidőben letudták a lényegi kérdéseket. A 2-es csoportban pedig Izland nehezítette meg Svájc dolgát, de csak egy félidő erejéig.


Spanyolország – Anglia 2 – 3(0-3) 
Helyszín: Manuel Ruiz de Lopera Stadion (Sevilla) Vezette: Marciniak S.
Gólszerzők:  Paco (58.), Ramos (98.)  ill. Sterling (16′,38. ), Rashford (30.)
Sárga lapok: Ramos (65.), Jonny (75.) , Ceballos (87.), Morata (98.) ill. Dier (12.), Winks (65.), Maguire (71.)
Kiállítva: –

Spanyolország: de Gea – Alonso, Ramos, Nacho, Jonny – Saul (Paco 56.), Busquets, Alcantara – Asensio, Rodrigo (Morata 72.) , Aspas (Ceballos 75.) Vezetőedző: L. Enrique

Anglia: Pickford – Trippier (Alexander-Arnold 85.), Maguire, Gomez, Chilwell – Barkley (Walker 75.), Dier, Winks (Chaloba 90.) – Sterling – Rashford, Kane Vezetőedző: G. Southgate

Bár a spanyol csapat kezdte jobban a találkozót, a gólt mégis Anglia szerezte, méghozzá a 16. percben Sterlingnek köszönhetően. A támadó Rashfordtól  kapott parádés passzt, majd magabiztosan értékesítette az ajtó-ablak helyzetet. Rashford ezután a gólpassza mellé felírt egy gólt is, mivel a 30. percben az ő jóvoltából már két gól állt az angolok neve mellett az eredményjelzőn. Ráadásul – csak, hogy biztos ne önbizalomtól duzzadva menjenek a spanyolok az öltözőbe – Sterling a 38. percben duplázni tudott, amivel már 0-3 volt Sevillában az állás. Ezzel a spanyolokra nézve szinte megalázó fél idei eredménnyel mehettek a felek a pihenőre.  Luis Enrique mester igyekezett változtatni, melynek bejött neki, ugyanis Paco Alcacer ahogy bejött, máris gólt ünnepelhetett, ezzel pedig 1-3 kozmetikázva az eredményt. A folytatásban a spanyolok, bár próbálkoztak és fölényben voltak, mégis a következő góljukig egészen a 98. percig várni kellett, ekkora Sergio Ramos lökete talált utat Pickford kapujába, ám ez már csak arra volt elég, hogy ne fessen ez a meccs olyan csúfosnak hazai pályán, ráadásul a “gólöröm” után máris a hármas sípszó hangzott el. Győzelmével Anglia feljött a második helyre 2 ponttal lemaradva a mostani “áldozat” Spanyolországtól, akik ezzel elnapolták a továbbjutást.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Izland – Svájc  1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Finnbogasson (81.) ill. Seferovic (52.), Lang (67.)

Svájc az első félidőben még “szenvedett” a szervezett izalndiakkal idegenben, azonban a második játékrészben lényegében negyed óra alatt “berámolt” kettőt a gárda. Ezekre mindössze egyszer tudott válaszolni Finnbogasson, így Svájc elhozta a 3 pontot Izlandról a 2-es csoportban.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

“A” divízió tabella: 

Képek forrása: www.twitter.com/BBCSport, twitter.com/england, www.eredmenyek.com