Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított klubjával a legnagyobb olasz tehetség – hivatalos

A Serie A-ban és az Európa-ligában versenyző AC Milan gárdája a keddi napon egy nagyon fontos szerződéshosszabbítást jelentett be, ugyanis sikerült további évekre lekötni a Rossoneri közeljövőjének potenciális meghatározó játékosát.

(Fotó: Gianluca Di Marzio)

A milánói alakulat 2023-ig meghosszabbította tehetséges csatára, Patrick Cutrone aktuális szerződését. A kiszivárgott információk szerint a fiatal játékos fizetése szezononként 1 millió eurónál valamivel több lesz, a megállapodás pedig rögzített kivásárlási árat nem tartalmaz.

A 20 éves saját nevelésű támadó a tavalyi szezonban robbant be az AC Milan első csapatába, amikor az olasz bajnokságban tíz, minden sorozatot figyelembe véve pedig 46 mérkőzésen 18 gólt szerzett – ebből hatot az Európa-ligában.

Cutrone fiatal kora ellenére márciusban már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, a mostani Nemzetek Ligája-keretnek bokasérülés miatt nem lehet tagja, pedig a lengyelek elleni mérkőzésen kifejezetten tetszetősen játszó Squadra Azzurrában bizonyára sokan nagyon szívesen elnéztük volna.

Az új szezont egy bajnoki és két El-góllal kezdő támadó gólveszélyessége és robbanékonysága révén hamar a Milant és az olasz labdarúgást kedvelők kedvence lett, és a hozzáfűzött remények szerint a generációváltáson keresztülmenő Azzurri egyik zászlóvivője lehet.