Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: a német kapitány utolsó esélye következik!

A Hollandia elleni 3-0-s vereség után az A divízióból való kiesés szélére sodródott a 2014-es világbajnok német válogatott, melyet a legnagyobb német lap szerint már a szövetség sem néz jó szemmel…

A Bild szerint a ma esti, Franciaország elleni idegenbeli találkozó lesz Joachim Löw utolsó esélye, hogy bizonyítsa a német labdarúgó-szövetség felé, hogy helye van a Nationalelf kispadján, vereség esetén pedig egész biztosan lapátra teszik a vb-győztes szövetségi kapitányt.

A német válogatott a nyári világbajnokságon címvédőként a csoportkörből sem jutott tovább, a Nemzetek Ligáját két meccsről egy ponttal kezdte: a hollandok elleni említett fiaskót megelőzően, szeptemberben gól nélküli döntetlent játszottak a franciákkal.

Az 58 esztendős szakember 2006-ban vette át a német válogatott irányítását Jürgen Klinsmanntól, a világ top válogatottjai közül messze ő irányítja leghosszabb ideje csapatát. Löw regnálása alatt a 2014-es vb-cím mellett Németország szerzett egy világbajnoki bronzérmet, valamint játszott egy Eb-döntőt és további két Eb-elődöntőt.