Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: Csoportelsőként jutott az elitkörbe a magyar válogatott!

Az U19-es magyar válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtező első szakaszában a harmadik csoportmérkőzésén az osztrákok ellen léptek pályára Telkiben. 

Németh Antal együttese Telkiben az osztrákok ellen úgy léptek pályára, hogy egy döntetlen is elegendőnek bizonyul az elitkörbe jutáshoz. Az osztrák válogatott tehát győzelmei kényszerben lépett pályára, ami az első percekben meg is látszot ugyanis a sógorok keményen letámadtak a mérkőzés elején. Az első magyar lehetőség a 8.percben adódott Schön balról centerezett középre ami végül Torvundról pattant mellé. Az osztrákok első komoly lehetőségüket gólra is váltották, miután a 13.percben Sulzbacher lódult meg a jobb oldalon majd beadását Anselm közvetlen közelről a léc alá vágta, Ásványi tehetetlen volt. A 20.percben ismét az osztrákok előtt adódott nagy lehetőség, azonban Bacher elől sikerült menteni a magyar védelemnek. Egy perccel később kiegyenlítettek a mieink egy óriási osztrák védelmi hiba után, egy osztrák hazaadás után Jenciragic borzasztó rossz passza után Torvund elé tálalt aki köszönte szépen és kiegyenlített. A 24.percben újabb osztrák lehetőség adódott, de ezúttal Wunsch előle mentett Csonka remek ütemben. Az első játékrész hajrájában egyik csapat sem tudott komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani. A félidő utolsó perceiben Torvund egy rossz lépés után lentmaradt és nem is tudta folytatni a játékot, a helyére Bencze Márk állt be.

A második félidőben az osztrákok birtokolták többet a labdát, de hiába nyomtak nem tudtak komoly helyzetekig jutni. Az 51.percben Schmid és Alselm játszött össze, de ezúttal sem zörrent a magyar miután Csonka remekül közbelépett. A második félidő nagy részében az osztrákoknál volt a labda, de mezőnyfölényüket nem tudták gólra és helyzetekre váltani. A mérkőzés utolsó periódusában pedig az osztrákok elfáradtak és a mieink előtt több gólszerzési lehetőség is adódott a hajrában. A 81.percben Bencze szerzett labdát a balszélen ami után középre kanyarított, de Tímári éppenhogy lemaradt róla. A 89.percben ismét Bencze szerzett labdát az ellenfél térfelén, de elkapkodta és csúnyán fölé durrantott. A mérkőzés ráadásában a magyar csapat megszerezte a győzelmet is miután Szoboszlai zseniálisan ugratta ki Benczét aki remekül centerezett középre Tímári pedig 5 méterről a kapuba lőtt. Az osztrákok elleni győzelmével a magyar válogatott csoportelsőként jutott a tavasszal esedékes elitkörbe.

U19-es Eb-selejtező, 7.csoport, 3.forduló:

Magyarország U19 – Ausztria U19 2-1 (1-1)
Telki, Globall Football Park. V.: Jérôme Brisard (francia)
Gólszerzők: Torvund (21.), Tímári (90+4.), ill. Anselm (13.)

Magyarország:Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Ujvárosi – Csonka (Szendrei 61.), Bokros, Szoboszlai – Torvund (Bencze 45.), Schön (Molnár 90+2.), Timári. Szövetségi edző: Németh Antal.

Ausztria: Jenciragic – Sulzbacher, Klarer, Wallquist, Trummer (Krienzer 83.) – Bacher – Schmid, Aiwu (Ballo 76.), Schuster, Wunsch (Saracevic 83.) – Anselm (Aganovic 74.). Szövetségi edző: Hermann Stadler.

A csoport végeredménye: