Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon: “Mbappe érdemli meg az Aranylabdát”

A Paris Saint-Germain hálóőre, Gianluigi Buffon szerint fiatal csapattársának kellene megnyernie az Aranylabdát. 

Forrás: AS

A még mindig csak 19 éves Kylian Mbappe tavaly triplázni tudott a PSG-vel, majd nyáron megnyerte a világbajnokságot is Franciaországgal. A fiatal támadó az új szezont sem kezdte rosszul, hiszen eddig minden sorozatot figyelembe véve 7 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 10 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.

Gianluigi Buffon a nyáron érkezett a párizsi gárdához, de már most teljesen biztos abban, hogy Mbappe egy különleges tehetség, akit olyan nevekkel fognak együtt emlegetni, mint Roberto Baggio, Alessandro Del Piero vagy Francesco Totti, és neki kell kapnia az Aranylabdát.

“A tehetségének és a játékának köszönhetően, illetve amiatt, hogy döntő szerepe volt a világbajnokság elnyerésében, egyértelműen neki kellene kapnia az Aranylabdát, efelől semmi kétségem. Hogy láttam-e már hozzá hasonlót tehetséget? Olaszországban talán csak Roberto Baggio, Alessandro Del Piero vagy Francesco Totti hozzá fogható, de Mbappének különleges képességei és technikai tudása van. Ő egy “fenomén”, egy jelenség, aki ha továbbra is arra törekszik, hogy a legjobb legyen, akkor sokáig az is maradhat.”

Mbappe is ott van a France Football harmincas listáján a 2018-as Aranylabda jelöltek között.