Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szögre a stoplist – 9.rész: Bajzát Péter

Idén nyáron valami történt a magyar labdarúgásban, hiszen nagyon sokan vonultak vissza. Közülük többen a válogatottban is szerepeltek, így úgy gondoltuk, hogy pályafutásuk lezárását, pályafutásuk felelevenítésével, bemutatásával tesszük “emlékezetessé”.

1.rész: Gera Zoltán 2. rész Vanczák Vilmos 3.rész Hajnal Tamás 4.rész Rudolf Gergely 5.rész Danko Lazovics
6.rész Tisza Tibor 7.rész Vermes Krisztián 8. Balajcza Szabolcs

   Bajzát Péter pályafutása többször megrogyott, de góljaival segítette mindig klubjait fotó: nso.hu

Sorozatunk újabb szereplője pályafutása nem épp a tehetségének megfelelően alakult. Bajzát Péter 1981-ben született. Ifjúsági éveit az Eger együttesében töltötte. Tehetségére hamar felfigyelt a Debrecen, ahol 1999 februárjában az NB I-ben is bemutatkozott. A Lokival kétszer nyert Magyar Kupát. 129 NB I-es meccsen 38 gólt termelt, mely eredményére külföldön is felfigyeltek. Lecsapott rá a német Bundesliga II-ben szereplő Oberhausen, ahol viszont kevés lehetőséget kapott, összesen 7 bajnokin 1 gólig jutott, így nem okozott meglepetést, hogy egy évre rá távozott. Viszont 2005-ben a Lokiba, hanem már a Győri ETO-ba igazolt. A zöld-fehéreknél kétszer is gólkirályi címet szerzett az NB I-ben (2007 – 18, 2009-20 gól) A 2009-10-es idényben viszont többször sérüléssel küzdött, s nem tudta beverekedni magát a győriek kezdőcsapatába. 2010 tavaszára így négy társával (Supic, Brkovic, Zámbó) Diósgyőrbe került kölcsönbe, ahol a feladat az lett volna, megakadályozni a DVTK-t a kiesésben. Nem járt sikerrel. Tíz meccs, két gól, kiesés. Kölcsönszerződése lejárta után visszatért Győrbe, ahol továbbra sem marasztalták. Ekkor az NB II-es Nyíregyháza csapott le rá, ahol a cél a feljutás volt. 26 másodosztályú találkozón 25 gólt termelt, de nem sikerült a feljutás. Ellenben összejött a Pécsnek, ahová több nyíregyházi focistával együtt átcsábították. (Pákolicz, Andorka, Holczer, Goia, Demjén) Itt 2011 novemberében nyújtotta a legemlékezetesebb produkcióját, mikor is a Vasas elleni bajnokin öt gólt szerzett. Két év után 38 meccsel és 15 góllal a háta mögött visszatért Nyíregyházára, ahol már a nyírségieket a feljutáshoz segítette. Másfél évig maradt a Nyírségben, 51 bajnokin elért 42 gólja sem volt elég a maradáshoz, s a másodosztályú Mezőkövesdhez került 2015 januárjában. Egy évig volt Matyóföldön, 17 bajnoki 6 gól. Majd 2016 januárjában a Fradi fiókcsapatához a Soroksárhoz került az NB II-be, ahol fő feladata a fiatalok segítése volt. 2016/17-es idényben sokáig versenyben voltak a feljutásért is. (összesen másfél év alatt 32 meccsen 10 gólt szerzett) Majd 2017 nyarán visszatért Nyíregyházára, ahol idén nyáron úgy döntött, mivel már keveset játszott, inkább szögre akasztja a stoplist.

Az NB I-ben összesen 281 alkalommal játszott a különböző csapatok színeiben, összesen pedig 117 gólt szerzett, amely kicsivel rosszabb, mint a két meccsenként egy gólos termés. Személyében egy gólerős játékost veszített a magyar futball, aki viszont tehetségét nem tudta kellő képen kibontakoztatni.