Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Robben a válságról beszélt

A Bundesliga toronymagasan legértékesebb (és legöregebb) keretű klubja, vagyis a Bayern München a sorozatban elért hat bajnoki cím után az idei szezont nagyon gyengén kezdte. Legalábbis önmagához képest.

Arjen Robben a maga 34 évével szintén a Bayern München erőteljesen kiöregedőben lévő sztárjai közétartozik. A szakértők döntő hányada szerint a holland szélsőnek és még jó pár koros játékosnak már csak a bajor hűség és tisztelet miatt van még helye csapatnak. Ám ez a keret jóllakottságához, és eltunyulásához vezetett, lévén a csapat hozzászokott ahhoz, hogy gyengébb produktum mellett is jönnek az eredmények. Legalábbis Németországban. A Bajnokok Ligájában már korábban megakadt a szekér.

Most azonban csak a hatodik helyen senyved a Bayern, igaz leírni teljesen felesleges a Niko Kovac edzette együttest. Erre a tényre figyelmeztet a már fentebb említett Robben is:

„Válságban lennénk? Én ahhoz képest boldog vagyok. Nem bánom, amikor a válságunkról beszélnek, ilyenkor kicsit nevetek magamban. A Borussia Dortmund nagyszerű ellenfél, de a többiek, akik megelőznek minket a tabellán, még bizonyítaniuk kell, hogy képesek elől maradni. Amikor ötpontos előnyünk volt, akkor mindenki arról beszélt, hogy mennyire unalmas a Bundesliga. Most mi vagyunk négypontos hátrányban, és máris a válságról beszélnek. Nyugodtnak kell maradnunk, és rá kell jönnünk, hogy miben kell javulnunk.”

– nyilatkozott a holland csillag a Kickernek.