Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 12 éve nem rúgtak ilyen kevés gólt a csapatok

Érdekes statisztika látott napvilágot a La Liga 2018/19-es kiírásának eddigi szakaszáról, miszerint nagyon kevés gólt rúgtak eddig a csapatok az előző évekhez viszonyítva. 

Forrás: fcbarcelona.com

Nyolc fordulót játszottak eddig a La Ligában 2018/19-es szezonban, és eddig évek óta nem látott gólínség lengi körbe az idényt. Az eddig lejátszott 79 mérkőzésen mindössze 196 gólt szereztek a csapatok, ami 26-tal kevesebb, mint az előző szezonban. A gólkrízis 13 csapatot érint, köztük a Barcelonát, a Real Madridot és az Atletico Madridot is.

A spanyol bajnokságot jelenleg vezető Sevilla azonban sokkal jobban teljesít: az andalúziai csapat kilenccel több gólt rúgott mint az előző idényben, de az Espanyol és az Alaves is a több szerzett találatnak köszönheti az ötödik és a hatodik helyét a tabellán.

A La Liga góllövőlistáját jelenleg a Girona támadója, Cristhian Stuani vezeti 8 góllal, őt pedig Andre Silva és Lionel Messi követi 7 és 6 találattal.

Érdekességképp, amióta három pont jár a győzelemért és egy a döntetlenért, a Sevilla a legkevesebb ponttal vezeti a tabellát, és mindössze 11 pont van köztük és az utolsó helyen álló Huesca között.