Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: négy dortmundi gól, négy pont előny a tabellán

Jadon Sancho, Marco Reus, Paco Alcácer és Maximilian Philipp is eredményes volt a Borussia Dortmund bajnokiján a 8. fordulóban – a szenvedő alany a VfB Stuttgart volt. 

Amíg a Stuttgart úgy vágott neki a hétvégének, hogy az első hét fordulóban csupán egy győzelmet aratott – valamint az új vezetőedző, Markus Weinzierl először ült a csapat kispadján –, addig a bajnokságot vezető Dortmund sorozatban az ötödik győzelmére hajtott minden sorozatot figyelembe véve. A magabiztosságbeli különbség azonnal meglátszott, Jadon Sancho már a 3. percben megszerezte a vezetést a sárga-feketéknek. A második találatot 20 perccel később Marco Reus jegyezte, majd ezt követően Paco Alcácer használta ki Benjamin Pavard hibáját, ezzel háromgólosra növelve a vezetést. A spanyol válogatott csatár utolérte a góllövőlista élén álló Luka Jovic-ot.

A második félidőben a hazaiak számára bőven megadatott a lehetőség, hogy legalább szépítsenek, Roman Bürki kapus azonban nagyszerű napot fogott ki, nem tudtak túljárni az eszén. A Dortmund trénere, Lucien Favre a szünetben lecserélte Alcácert – minden bizonnyal pihenési szándékkal az Atlético Madrid elleni BL-csoportmeccs előtt. A 25 éves csatár helyére beálló Maximilian Philipp remekül pótolt, ő állította be a végeredményt. A Borussia a fordulót követően is biztosan vezeti majd a Bundesligát, ideiglenesen 4 pont az előny.

Stuttgart 0–4 Borussia Dortmund (0–3).
Gólszerzők: Sancho, Reus, Alcácer, Philipp.