Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: sem az Atletico, sem a Valencia nem bírt ellenfelével – videóval

A spanyol bajnokság 9. fordulójában a Real Madrid után az Atletico Madrid is pontokat vesztett, igaz nekik sikerült egy pontot menteniük. A Villarreal nem ijedt meg a fővárosi csapattól, és sikerült kiharcolniuk a döntetlent. Nagyon hasonlóan alakult a Valencia – Leganes összecsapás is, igaz, itt a “Denevéreknek” kellett harcolniuk az ikszért. 

Forrás: laliga.es

Kiegyenlített első félidőt játszott egymással a Villarreal és az Atletico Madrid. A 13. percben egy szöglet után szabadítottak fel a vendég védők, ám a labda épp Gerard Moreno elé került, aki viszont nem tudta értékesíteni a kipattanót. A 25. percben a másik oldalon érkezett a gólhelyzet, amikor Kalinic futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura a labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a próbálkozást. A játékrész végéig nagy helyzet nem volt, hiába támadtak a csapatok, eltalálni már nem tudták a kaput.

A második félidőben már felpörögtek kicsit az események, hiszen az 51. percben megszerezte a vezetést az Atletico Madrid. Griezmann szabadrúgása után Mori akart felszabadítani, ám a labda kapura tartott, így védenie kellett a kapusnak. A kipattanó épp Filipe Luis elé került, aki viszont a hálóba fejelte a játékszert. A Villarreal nem hagyta annyiban a dolgot, és az 58. percben Oblak védte meg a góltól csapatát, Moreno lövésénél, viszont a 66. percben a szlovén kapus sem tudott segíteni, és kiegyenlített a hazai csapat. Mori beadása után össze-vissza pattogott a labda a Villarreal játékosai között, ami végül Mario Gaspar elé került, aki laposan ellőtte Oblak mellett a játékszert. Az egyenlítést követően is a hazai csapat volt veszélyesebb, és a 75. percben Moreno lövését kellett hárítani, a 76. percben pedig Bacca jutott keresztül a védőkön, de nem sikerül gólt szereznie, mert a kapus védett. A 89. percben azonban az Atletico szerezhette volna meg a vezetést, ám Thomas veszélyes fejese végül nem találtael kaput. A végére már egyik csapat sem tudott változtatni az eredményen, így maradt a döntetlen.

Villarreal – Atletico Madrid: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Mario Gaspar (66.) ill. Filipe Luis (51.)
Sárga lap: Iturra (31.), Alvaro (44.), Alfonso (68.) ill. Juanfran (28.)
Piros lap: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=LEuk1evlGZs

Az első félidőben egyértelműen a Valencia dominált, a Leganesnek momentumai sem voltak. A hazaiak kétszer kerültek nagyon közel a gólhoz, először a 19. percben, amikor Dani Parejo veszélyes passzát fülelték le a védők az utolsó pillanatban, majd a 27. percben, amikor Rodrigo küldött hatalmas lövést kapura, de a labda elment a kapu fölött.

A második félidőben feljavult a Leganes, és az 55. percben Sabin próbálkozhatott, ám  nem volt a labda a kapufa bal oldala mellett hagyta el a játékteret. A 62. percben azonban Garay szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a videóbíró segítségével tizenegyest ítélt. Gumbau állt oda a büntetőponthoz, majd higgadtan a a bal alsó sarokba lőtte a labdát, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. A Valencia ezután összeszedte magát, és elkezdte rohamozni a Leganes kapuját, de hiába került Wass és Gameiro nagyon közel a gólhoz, egyikük sem találta el a kaput. Végül a 85. percben sikerült betalálnia és kiegyenlítenie a Valenciának. Gaya lövése pattant meg a bevetődő védőn, a labda pedig a hálóba került. A 87. percben Batshuayi a vezetést is megszerezhette volna, ám Cuellar hatalmasat védett, ezzel egy pontot mentve csapatának.

Valencia – Leganes: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Gaya (85.) ill. Gumbau (63. – büntetőből)
Sárga lap: Parejo (90+3.) ill. Oscar (30.), Gumbau (48.)
Piros lap: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=uJCssOqKugw