Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalah villanása három pontot ért a Liverpoolnak! – videóval

A Premier League 8.fordulójában a Jürgen Klopp vezette Liverpool idegenben a bajnokságban még nyeretlen Huddersfiel otthonában folytatta menetelését bajnokságban.

A válogatott szünet után a vörösök idegenben a Huddersfiel otthonában léptek pályára. Jürgen Klopp több játékosának is pihenőt adott, mivel a válogatott szünet alatt Van Dijk, Szalah, Mané is kisebb sérülést szenvedett, Keita pedig komolyabb sérülést szedett össze a válogatott szünet alatt. A kezdőben ezúttal Sturridge és Shaqiri is helyet kapott. A találkozó esélyesei a vendégek voltak, de komoly helyzetekig nem igazán jutottak Klopp tanítványai a hazaiak remekül védekeztek. A 24.percben azonban első komoly lehetőségét gólra váltotta a Liverpool, Shaqiri passzából Mohamed Szalah volt eredményes. A hazai együttes azonban több kiváló lehetőséget is kialakított az első játékrészben. A 32.percben Hogg lövése a bal kapufát is súrolta majd a hajrában a hálóba is lőttek a hazaiak, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette.

A második félidőben is akadozott a vörösök játéka, Klopp nem is volt elégedett csapata mai teljesítményével. Az 55.percben Depoitre előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de Alisson bravúros védéssel megmentette csapatát a góltól. Bő tíz perccel később Mohamed Szalah második találat is megszerezhette volna a találkozón, de az egyiptomi lövése centikkel suhant el a bal kapu mellett. A folytatásban is a vörösök birtokolták többet a  játékszert, de komoly ziccerekig nem igazán jutott a második félidőben sem Klopp gárdája. A 82.percben Van Dijk hibáját köveőten Mounie durrantott jócskán fölé. A ráadás perceiben a csereként beálló Firmino került helyzetbe, de ezúttal a brazilnak sem ment a gólszerzés, így Klopp csapata soványka egygólos győzelmével továbbra is veretlen a bajnokságban és továbbra is üldözi a címvédő Manchester City-t. A Liverpool hétközben a BL-ben lép pályára a szerb Crvena Zvezda otthonában.

Huddersfiel – Liverpool 0-1 (0-1)
Kirklees Stadium, Huddersfield, Vezette: M.Oliver
Gólszerzők: Salah (24.)
Sárga lapok: Lallana (36.), Sturridge (76.)
Kiállítás:

https://www.youtube.com/watch?v=9aYo0m4inz4

Képek: premierleague.com