Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hajrában szerzett góllal az Inter nyerte meg a milánói derbit! – videóval

Ma este, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójának zárómérkőzésén óriási derbit rendeztek meg, ugyanis a liga két milánói riválisa feszült egymásnak! Az Inter – AC Milan rangadó végül a ráadás perceiben dőlt el, és Spalletti legénysége örülhetett a három pontnak!

Nagy csatában, a mérkőzés legvégén nyert meg az Inter a milánói derbit! (forrás: zimbio.com)

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulója a 222. milánói derbivel, a Derby della Madonninával zárult!

Az Inter – AC Milan ősi rangadót Gattuso legénysége kezdte jobban, ugyanis Suso a 4. percben tudott lőni, ám a labda Handanovic kapuja mellé ment. A 9. minutumban Calhanoglu is eljutott lövésig, de a török játékos próbálkozása sem találta el az Inter kapuját. Pár perccel később, a 12. minutumban viszont a túloldalon landolt a kapuban a labda, ám Icardi beadás utáni találatát les miatt nem adták meg. Tíz perccel ezután is a Milan kapuja előtt alakult ki veszély, és Donnarumma védésére volt szükség Perisic fejesénél, majd az Inter így szöglettel jöhetett, de azt is hatástalanította az olasz válogatott hálóőr. A 30. minutumban kényszerű cserét kellett végrehajtani az Internél, a korábban is sérülés jeleit mutató Naingollan hagyta el a pályát, helyét pedig Borja Valero vette át. Ezután nem sokkal villant az Inter, amely újból nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez – a 33. percben De Vrij vette célba a kaput, ám a játékszer a kapufát találta el, így ezt megúszta a Milan! A félidő hajrájában megintcsak az Inter villant, viszont Politano lövése a 39. percben a nézőtéren kötött ki. A végére a szünet előtt még adódott lehetősége az Internek a gólszerzésre, ám Icardi löketénél becsúszva blokkoltak a 41. percben! Ahogy pedig az lenni szokott, a túloldalon esett gól a következő percben, ám Mussachio találatát – akárcsak Icardi gólját az elején – les miatt nem adták meg, így továbbra is 0-0 volt az állás, ahogy maradt az a négyperces hosszabbítást követően is.

Kevéssel a szünet után Borja Valero szerezhetett volna előnyt az Inter javára, ám eltörte a labdát, így kirúgással jöhetett a Milan az 52. percben. Öt perccel ezután Politano is megpróbálkozott a gólszerzéssel, de ekkor sem talált kaput az Inter. A 68. minutumban a Milan részéről Calhanoglu talált volna be, aki kapásból lőtt kapura a tizenhatos sarkáról, de Handanovic résen volt. A 79. minutumban Borja Valero elé került a kipattanót, ő viszont a Milan kapuja fölé lőtte azt. A 81. percben a túloldalon Suso próbálkozott távoli lövéssel, ám az középre tartott laposan, a játékszert pedig begyűjtötte Handanovic, ahogyan egy perccel korábban is, amikor Suso passza után Rodriguez talált volna be.

Icardi, az Inter csapatkapitánya a hosszabbítás során döntötte el a nagy derbit! (forrás: twitter.com/Inter)

A második félidőben kevesebb helyzet alakult ki, de gólok így is születhettek volna, ehelyett viszont úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel zárult a 222. milánói derbi. De csak úgy tűnt, hiszen a háromperces ráadás során az Inter bezsebelte a három pontot! A hosszabbítás legvégén Vecino beívelését követően Icardi fejese landolt Donnarumma kapujában (1-0)!  Ezzel az eredménnyel az Inter egy pozíciót előrelépve a 3., míg az AC Milan a 12. helyen zárja a Serie A 2018/2019-es szezonjának 9. fordulóját.

Serie A, 9. forduló
Inter – AC Milan • 1-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Guiseppe Meazza, Milánó. Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: Icardi (90+2.), ill.
Sárga lapok: Politano (75.), Keita Baldé (90+4.), ill. Biglia (20.), Calhanoglu (45.), Calabria (45+2.), Suso (61.)
Kiállítás:

VIDEÓ HAMAROSAN!