Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol ifjoncokkal erősítene a Dortmund – sajtóhír

Szigetországi sajtóértesülések szerint a német élvonalban szereplő Borussia Dortmund együttese több fiatal angol tehetséget is kinézett magának, akiket már januárban szerződtetne is.

A német Bundesligában, az utóbbi időben igen népszerű trend az, hogy a klubok fiatal és tehetséges angol játékosokkal erősítenek. Erre példát a Dortmundnál is láthatunk Jadon Sancho személyében, aki csapatának az egyik legjobbja idén. A Dailymail és több sajtóorgánum szerint januárban a fekete-sárga együttes akár három angol ifjút is leigazolhat.

A Liverpool csodagyereke, Bobby Duncan. 

Az első név, akit emlegetnek, a még mindössze 17 esztendős Bobby Duncan. A még tinédzser csatár a Liverpool U18-as csapatában rúgja a bőrt, ahol az idei szezonban 7 meccsen 6 gólt és 3 gólpasszt szerzett. Nem meglepő, hogy Jürgen Klopp már a felnőttek közé is behívta edzésre, amit állítólag a Dortmund megfigyelői is megtekintettek.

Callum Hodson-Odoi a Chelsea egyik legnagyobb ígérete.

A Chelsea egyik legnagyobb ígérete, Callum Hodson-Odoi is a német csapat kívánságlistáján szerepel az információk szerint. A szintén 17 éves támadó már a Premier League 2-ben szerepel a londoni klub U23-as csapatában, de már a felnőttek között is kapott szerepet korábban. Sőt, FA kupa győzelme is van még a tavalyi szezonból.

Foden már a Bajnokok Ligájában is pályára léphetett.

A harmadik és egyben a legfőbb dortmundi célpont talán sokak számára ismerős lehet. Phil Foden Pep Guardiola egyik nagy felfedezettje a Manchester Citynél. A 18 esztendős középső középpályás tavaly mutatkozhatott be a felnőttek között, s már angol bajnoknak, ligakupa- és angol szuperkupa-győztesnek mondhatja magát. Piaci értékét a transfermarkt.de már most 15 millió euróra taksálja, azonban vélhetően ennél többet kellene a Dortmund vezetőségének a City asztalára raknia, ha tényleg komolyan fontolgatják a Foden leigazolását.