Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon örül, hogy elhagyta a Juventus-t

Fantasztikus dolga van a Paris Saint-Germain edzőjének, Thomas Tuchelnek. A német mester ugyanis két világbajnok játékos közül választhatja ki minden meccsen a kezdőkapust. Egyikük az ifjú francia, Alphonsé Areola, a másik a nyáron igazolt olasz veterán, Gianluigi Buffon.

A 40 esztendős Buffon folyamatos rotációban kap pihenőt Areola mellett. Az elmúlt hétvégén a fiatal vetélytárs kapott lehetőséget, az Amiens 5-0-s legázolása során. A Juventus-nál tizenhét évet eltöltött Buffon azonban higgadt eleganciával és nyugalommal fogadta kispadozását. Sőt, érezhető, hogy rekord veteránként is nagyon pozitívan és motiváltan éli meg még mindig a labdarúgás mindennapjait.

„Itt Franciaországban remek koncepciót találtam, meghaladja azt, mint amit Olaszországban kaptam. Ez nagyon fontos nekem. Örülök, hogy úgy döntöttem, hogy külföldre megyek. Jó korszakot töltöttem a Juventus-nál. Azt hiszem, az élet szép és néha elérjük a megfelelő utat. A PSG megadta nekem a lehetőséget, és én készségesen igyekszek jó munkát végezni.”

– nyilatkozta Buffon a Canal Footballnak.