Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: féltucatot lőtt a Sevilla, mesterhármassal nyert a Chelsea

Nem bízott semmit a véletlenre a Sevilla, amely kiütötte török riválisát, miközben a magyar bajnok csoportjában érvényesült a papírforma.

J. csoport

Miközben a lényegi kérdések már a sorsolásnál eldőlhettek, a Sevilla a harmadik körben is erődemonstrációt tartott. Az andalúzok szó szerint állva hagyták az Akhisar Belediye együttesét. A hat gólon öt különböző játékos osztozott, s az eredmény azt is jelenti, nyílt a továbbjutásért folytatott küzdelem ebben a kvartettben, hiszen a másik összecsapáson a belga Standard Liége hazai környezetben legyőzte a Krasznodart. Így pedig az Akhisar lényegében már búcsút intett Európának.

Sevilla – Akhisar 6-0 (3-0)
G.: Mesa (7.), Sarabia (9., 11-esből), Lukac (35., öngól), Muriel (50.), Promes (60.), Mercado (67.)

Standard Liége – Krasznodar 2-1 (0-1)
G.: Emond (47.), Laifis (90+3.) ill. Ari (39.)

https://www.youtube.com/watch?v=hMfXFxNDGHQ

K. csoport

Rangadót játszottak Kádár Tamásék a Rennes otthonában, s nemcsak a kijevieknél lépett pályára magyar, ugyanis a találkozót Bognár Tamás vezette. Az ukrán védelemben ezúttal is ott volt a magyar válogatott védője, s bár az első játékrész derekán vezetést szereztek az ukránok, még a szünet előtt egyenlíteni tudott a Rennes. A második negyvenöt percben a franciák szinte végig egykapuztak, más kérdés, ennek eredménye nem sok volt. A hajrára megfogyatkozott a kijevi alakulat, mégis a kék-fehéreknek tett jót az emberhátrány, s az utolsó percekben megnyerte az összecsapást az ukrán társulat. A csoport másik meccsén a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Asztana a Jablonechez látogatott, s ért el értékes döntetlent. A magyar középpályás végig futballozott, sárga lapot kapott.

Rennes – D. Kijev 1-2 (1-1)
G.: Grenier (41.) ill. Kedziora (21.), Buyalskyy (89.)
K.: Shepelev (85.)

Jablonec – Asztana 1-1 (1-1)
G.: Povazanec (4.) ill. Pedro Henrique (11.)

L. csoport

A magyar bajnok megszerezte első pontjait a harmadik körben, erről itt írtunk bővebben. A másik találkozón a Chelsea hozta a kötelezőt, hazai pályán végig magabiztosan futballozva győzte le a BATE együttesét. A gólgyártást Loftus-Cheek kezdte, aki nyolc perc alatt duplázni tudott. Ekkor úgy tűnt, a londoniak „lemészárolják” a fehéroroszokat, ám a korai magabiztos előny tudatában kissé visszább vettek Maurizio Sarri tanítványai, ám a szünet utáni első negyedórát követően Loftus-Cheek harmadik gólja le is zárta a még nyitott kérdéseket, lévén a sárga-kékeknek a szépítés csak a hajrára fordulva jött össze. A londoniak ezzel hibátlan mérleggel vezetik a csoportot, s a második helyért nyílttá vált a versengés azáltal, hogy a PAOK botlott hazai környezetben a magyar bajnok ellen.

Chelsea – BATE 3-1 (2-0)
G.: Loftus-Cheek (2., 8., 54.) ill. Rios (80.)

PAOK – Mol Vidi 0-2 (0-2)
G.: Huszti (12.), Stopira (45.)

https://www.youtube.com/watch?v=XmwH7wZUA8Y