Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: újból győzött az Arsenal; fordulatos meccsen kapott ki a Leverkusen – videóval

Az Európa-liga 3. fordulójában az Arsenal a Sporting otthonában lépett pályára, és szűken ugyan, de győzött. Ezzel egyidejűleg a Leverkusen hátrányból felállt, és fordított, majd a legvégén mégis kikapott Svájcban, míg az Anderlecht hazai pályán adott le kétgólos előnyt a Fenerbahce csapatával szemben, míg a Dinamo Zagreb együttese hátrányból győzött, és továbbra is száz százalékos!

Welbeck góljával diadalmaskodott az Arsenal (forrás: zimbio.com)

A londoni Arsenal nagyon jó formában érkezett meg a portugál fővárosba, ahol a Sporting CP vendégeként lépett esélyesként pályára az Európa-liga 2018/2019-es szezonjának 3. fordulójában. Az angol fővárosi együttes eddigi mindkét meccsét megnyerte az El mostani kiírásában.

Nem tudott igazán meggyőzően kezdeni az Arsenal, amely a Sportingnak is volt köszönhető. A gólszerzéshez mégis az Ágyúsok álltak közelebb, legalább is nekik voltak kaput találó lövéseik, ennek ellenére a hazaiak tűntek veszélyesebbnek. A 16. percben jegyezhettük fel az első lövést a meccsen – ekkor Bruno Fernandes próbálkozása ment az Arsenal kapuja fölé. A 24. percben a túloldalon Mkhitaryan végezte el a vendégek szabadrúgását, és a tizenhatos bal sarkáról kapura lőtte a labdát, de Ribeiro védeni tudott. A 30. minutumban a Sporting részéről Nani villant, aki 30 méterről lőtt fölé. A 37. percben egy hazai beadás után Nani próbált volna berobbanni, ám Lichsteiner átkarolta őt, tizenegyes viszont nem járt a bíró szerint. A félidő legvégén az Arsenal mehetett volna előnnyel az öltözőbe, de Aubameyang hosszabbítás első percében leadott lövését védte a hazaiak hálóőre, így 0-0-val ért véget az első játékrész.

A szünet után is az Arsenal volt veszélyes ellenfele kapujára, Aubameyang pedig a 49. percben kis híján betalált, de Ribeiro ekkor is védeni tudott. Az 53. minutumban is a gaboni próbált betalálni, de ekkor lövését becsúszva blokkolták. A 68. percben úgy tűnt, meg is szerezte Welbeck révén a vezetést az Arsenal, de az angol játékos gólját nem adták meg. A 72. minutumban a második félidő során csereként pályára lépő Torreira veszélyeztette a hazai kaput szabadrúgásból, azonban Ribeiro megintcsak résen volt. Végül csak megszületett az Arsenal gólja a 77. percben, amikor Welbeck a védelem megingását is kihasználva vette be a lisszaboniak kapuját (0-1)! A végéig már nem esett gól, így ha szűken is, de győzött Unai Emery legénysége, amely ezzel maradt száz százalékos és áll élen csoportjában.

UEFA EURÓPA-LIGA,  E-CSOPORT • 3. FORDULÓ
Sporting CP – Arsenal • 0-1 (0-0)
Helyszín: Estadio José Alvalade, Lisszabon. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerzők: – , ill. Welbeck (77.)
Sárga lapok: Acuna (39.), Coates (71.), Cabral (90+3.), Battaglia (90+5.) ill. Holding (46.), Mkhitaryan (52.)
Kiállítás:

Sporting CP: Ribeiro – Ristovski (Gaspar, 46.), André Pinto, Coates, Acuna – Battaglia, Petrovics, Gudelj (Cabral, 71.) – Nani, Montero, Bruno Fernandes. Vezetőedző: José Peseiro

Arsenal: Leno – Lichtsteiner, Sokratis Papastathopoulos, Holding, Xhaka – Elneny (Torreira, 58.), Guendouzi, Ramsey – Mkhitaryan, Aubameyang (Iwobi, 86.), Welbeck (Lacazette, 81.). Vezetőedző: Unai Emery

VIDEÓ HAMAROSAN!


A csoport másik meccsén az azeri Qarabag látta vendégül az ukrán Vorszkla Poltava együttesét.

A mérkőzés első félidejében nem esett gól, és igazán komoly lehetőség sem alakult ki egyik oldalon sem. Igaz, lövésig csak a Qarabag jutott, amely 4-szer is próbálkozott, de kaput egy alkalommal sem talált.

A szünet után viszont hamar jött a gól, méghozzá az első lövéséig jutó vendég Vorszkla Poltava együttesétől! A 48. percben Kulach volt eredményes, a kapus hibájának is köszönhetően (0-1)! Ez a gól mindent eldöntőnek bizonyult végül, és a mérkőzés csupán 1-1 kaput találó lövéssel zárult.

Qarabag – Vorszkla Poltava • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Kulach (48.)


Az Európa-liga A-csoportjában a Bayer Leverkusen Svájcba látogatott az FC Zürich otthonába. A meccs esélyese a vendég Bundesliga-együttes volt, amely a legutóbbi körben az AEK Larnaca ellen hátrányból felállva győzött.

Úgy tűnt, a szünethez érve gól nélküli döntetlen lesz a meccs állása, ám a félidő vége előtt kevéssel meglepetésre előnybe kerültek a hazaiak! A 44. percben Ruegg beívelése után Marchesano talált a kapuba (1-0)!

A szünet után hamar kiegyenlített a Leverkusen! A német együttes a találkozó 50. percében Bellarabi révén volt eredményes egy szép akció végén (1-1)! De nem csak kiegyenlített, ezután hamar fordítani is tudott a Leverkusen! Ismét Bellarabi volt eredményes, aki az 54. percben, azaz 4 perccel első találata után tudott újra gólt szerezni, ezúttal Havertz beadását követően (1-2)! A fordulatoknak ezzel azonban még nem volt vége, ugyanis az 59. percben a védelem hibáját kihasználva betalált újból a Zürich is, Domgjoni révén pedig egál lett az állás (2-2)! A 78. minutumban ráadásul ismét a hazaiak kerültek előnybe, amikor Modou passza után Odey lőtt a kapuba (3-2)! A lefújásig már nem tudott kiegyenlíteni a Leverkusen, így a Zürich megnyerte a meccset, ahol vezette, hátrányban is volt, de a svájci klubnál örülhettek így is a lefújást követően.

UEFA EURÓPA-LIGA, A-CSOPORT • 3. FORDULÓ
FC Zürich – Bayer Leverkusen • 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Marchesano (44.), Domgjoni (59.), Odey (78.), ill. Bellarabi (50., 54.)

Ezzel egyidejűleg a csoport másik meccsén a bolgár Ludogorets Razgrad gyorsan bekezdett a ciprusi AEK Larnaca otthonában. A vendégek Wanderson révén már az 5. percben betaláltak, bár ezt les miatt nem adták meg, így sem kellett sokat várni a Ludogorets első, már szabályos góljára. Két perccel később ugyanis Lukoki góljával hátrányba kerültek a hazaiak (0-1)! A 13. minutumban már a második találatához is közel járt a vendég alakulat, azonban a szöglet után Moti fejesét követően a labda a kapufáról pattant ki! A 25. percben viszont tizenegyeshez jutott a hazai gárda, a büntetőt pedig egy perccel később Larena értékesítette, így egál lett ezzel az állás (1-1)! A végéig már nem is módosult az eredmény, is igazán nagy lehetőségek sem alakultak ki, így a két klub osztozott a pontokon.

AEK Larnaca – Ludogorets Razgrad • 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Larena (26. – büntetőből), ill. Lukoki (7.)


A ‘D’ jelű négyesben a belga fővárosban, vagyis Brüsszelben az Anderlecht csapatának vendége a török Fenerbahce volt. A hazaiak nagy meglepetésre pont nélkül álltak a tabella végén a meccs előtt, míg a Fenernek 3 pontja volt.

A találkozó első gólja a 35. percben született meg, mellyel a hazaiak kerültek előnybe Bakkali révén (1-0)! Gól a szünetig ezután már nem esett, azonban a fordulást követően felpörögtek az események!

Az 50. percben kétgólosra növelte előnyét a hazai Anderlecht! Ekkor Bakkali talált ismét a kapuba (2-0)! A szépítés ezután hamar, az 53. minutumban érkezett Frey révén, aki kihasználta a hazaiak hibáját (2-1)! A gólok futószalagon jöttek, hiszen az 57. minutumban Kadirim már az egyenlítést szerezte meg a vendégeknek (2-2)! A végén is inkább a vendégek örülhettek, ugyanis a meccs 2-2-vel zárult ugyan, de az Anderlecht kétgólos előnyt tékozolt el.

UEFA EURÓPA-LIGA, D-CSOPORT • 3. FORDULÓ
Anderlecht – Fenerbahce • 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Bakkali (35., 50.), ill. – Frey (53.), Kadirim (57.)


A csoport másik találkozóján a sorozat mostani szezonját nagyon jól kezdő Dinamo Zagreb lépett idegenben pályára a selejtezőben remeklő Trnava ellen.

A találkozó első gólja úgy tűnt a 17. percben születik meg, ám vendég részről Gavranovic találatát les miatt nem adták meg. Gól az lett is idővel, de a 32. percben a hazaiak kerültek előnybe, amikor Ghornabi volt eredményes a kipattanót a kapuba juttatva (1-0)!

A szünetig gól már nem született, utána pedig némi idő elteltével a vendégek egyenlíteni tudtak! A 65. minutumban Gavranovic már szabályosan talált be, amikor a kipattanót jutatta a hazaiak kapujába (1-1)! A 78. percben a fordítás is összejött a zágrábi csapatnak, ugyanis Orsic a kipattanót bevágva szerzett gólt (1-2)! A lefújás pillanatában is ez volt az eredmény, tehát hátrányból fordítva tudott nyerni a Dinamo Zagreb együttese, amely száz százalékosan vezeti csoportját.

Trnava – Dinamo Zagreb • 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Ghornabi (32.), ill. Gavranovic (65.), Orsic (78.)