Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: idegenben botlottak Vida Kristopherék – videóval

A szlovák bajnokságban (Fortuna Liga) az utolsó négy bajnokiját megnyerő FC DAC 1904 csapata szombat délután az alsóházba tartozó Michalovce otthonába látogatott a további pontok begyűjtésének reményével.

Szokás szerint mindhárom magyar játékos kezdett a szerdahelyi csapatban, amely ezúttal kicsit defenzívebb felállásban játszott papíron. Ennek ellenére a DAC idegenben is uralta a játékot az első félidőben, s a mindig tettre kész Kalmár Zsolt vezetésével többször az előnyt is megszerezhette volna, de 0-0 volt az eredmény a félidőben. Egy óra játék elteltével a megbízható panamai válogatott bekk, Erick Davis kapufáról bepattanó szabadrúgás góljával ragadta magához a vezetést a DAC, de túl sokáig nem örülhettek, ugyanis hat perc múlva egy átlövésből válaszoltak a hazaiak. A folytatásban is jobbára a szerdahelyiek igyekeztek jobban a gólért, de éppúgy a házigazda is betalálhatott volna, és a 86. percben jött is a hideg zuhany, amikor a nagymihályiak egy sakk-mattig kijátszott helyzetből bevették Jedlicka kapuját, ezzel pedig megnyerték a találkozót.

Az FC DAC 1904 hátránya 6 pontra nőtt az éllovas Slovan Bratislava mögött, folytatás jövő szombaton hazai környezetben a Nitra ellen, sajnos Kalmár ötödik sárga lapja miatt biztosan hiányozni fog.

MFK Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Turik (67.), Kolesár (86.) ill. Davis (61.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Zahumensky, Satka, Huk, Davis (Bilenkyi 89.) – Vida M. – Tretyakov, Herc, Kalmár Zs., Vida K. (Divkovic 62.) – Bayo. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A 13. forduló eredményei

Ruzomberok – Trencin 1-0
Podbrezova – Slovan Bratislava 0-2
Michalovce – FC DAC 1904 2-1
Nitra – Zilina 0-2
Senica – Sered 0-0
Zlate Moravce – Spartak Trnava vasárnap 17:45

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye