Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Sarabia-duplával javított a Sevilla, az Alaves már a második helyen – videóval

A spanyol bajnokság 10. fordulójának zárómérkőzésein a felsőházi helyezésekért ment a harc. A Sevilla egy nem túl izgalmas, de kényelmes meccset a Huesca ellen, és be is gyűjtötték a három pontot. Az Alaves az első félidőben hátrányba került a Villarreal ellen, de végül a hajrában sikerült megfordítaniuk az eredményt. A Barcelona ismét első a tabellán, őket a vitoriai csapat követi, míg a Sevilla feljött a harmadik helyre. 

Forrás: laliga.es

Kiegyenlített volt a játék a Sevilla és a Huesca között, mindkét csapat szerzett is gólt, ám a játékvezető végül egyiket sem adta meg. A 22. percben Daniel Carrico lőtt nagyon szép gólt, örültek i a vendégek, ám a bíró fülére rászóltak, majd érvénytelenítette a találatot les miatt. A 26. percben a Sevilla is betalált Ben Yedder révén, a hazaiak már ünnepeltek is, de ezt a találatot is érvénytelenítette a játékvezető, most szabálytalanság miatt. A játékrész háralévő részében már nem volt nagyobb helyzet.

A második félidőben már sokkal jobban játszott a Sevilla, aminek meg is lett az eredménye a 65. percben, amikor megszerezték a vezetést. Ben Yeddre szlalomozott át a védőkön, majd középre adta a labdát az érkező Pablo Sarabia elé, aki közvetlen közelről talált be a kapuba. Nem a nagy helyzetek jellemezték a mecset, mégis a 78. percben a Sevilla ismét betalált. Szépen játszotta ki a Huesca védelmét a hazai csapat, végül Franco Vazquez passzát váltotta gólra Sarabia. A 82. percben szépíthetett volna a Huesca, de Cucho hajszálnyival a kapu jobb oldala mellé küldte a labdát. A 93. percben viszont mégis összejött nekik a gól Pulido révén, ám a Sevilla így is nyert, ezzel pedig feljött a harmadik helyre a tabellán.

Sevilla – Huesca: 2-1 (0-0)
Helyszín: Juan Sanchez Pizjuan stadion (Sevilla) Vezette: Medie Jimenez
Gólszerzők: Sarabia (65. 78.) ill. Pulido (90+3.)
Sárga lap: Carrico (45+4.), Arana (61.) ill. Gurler (45+2.), Miramon (60.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=RFOWcoc2jI0

Érdekesen alakult az Alaves – Villarreal találkozó első félideje, hiszen a vendégek az egyetlen kaput eltaláló lövésükből gólt szereztek, míg a hazaiak hiába próbálkoztak, semmi nem ment be. A 10. percben szerezte meg a Villarreal a vezetést, amikor Alfonso vette át jól a labdát a kapu előtt, majd beadta középre, amire Gerard Moreno épphogy odaért, és ellőtte a hibázó Pacheco mellett az üres kapuba a játékszert.

A második játékrészben már szerencséjük volt, és az 51. percben ki is egyenlítettek. Jony szabadrúgása után  Jonathan Calleri fejelt gyönyörűen a hálóba. A meccs végéig is dominált az Alaves, a 86. percben Ibai a bal kapufát is telibe találta. Már úgy tűnt, maradt a döntetlen, amikor a 94. percben Borja Baston találatával megnyerték a hazaiak a mérkőzést, ezzel pedig megszerezték a második helyet a tabellán.

Alaves – Villarreal: 2-1 (0-1)
Helyszín: Mendirozza stadion (Vitoria) Vezette: Cuadra Fernandez
Gólszerzők: Calleri (51.), Borja Baston (90+4.) ill. Moreno (10.)
Sárga lap: Duarte (73.) ill. Mori (27.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=XKtXMudXLg0

A spanyol bajnokság állása a 10. forduló után: