Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt egymással a két válogatott

A magyar és a szlovák footgolf válogatott a Balatonudvariban lévő Balaton Golf Club pályáján játszott egymással két match play formátumú felkészülési mérkőzést pár nappal ezelőtt. Az első meccsen a mieink, a másikon pedig északi szomszédunk bizonyult jobbnak. 

Szombat délelőtt és délután is megmérkőzött egymással a magyar és a szlovák válogatott Balatonudvariban. A marokkói világbajnokságon életbe lépő szabályok szerint játszva, a vb csapatversenyében alkalmazandó match play formátumban játszott egymással a két nemzet. Mindkét oldalon több klasszis hiányzó is volt, így is látványos és kiélezett mérkőzéseket tartogatott a két összecsapás. A felek négy egyéni és három páros (ebből két egylabdás és egy kétlabdás páros) mérkőzést játszottak. A magyar csapat bő keretéből a párosok hat szakaszonként cseréltek, így a felkészülési mérkőzés lehetőséget biztosított Papp Péter csapatkapitánynak a kísérletezésre.

Az első találkozón az egyéni küzdelmek után döntetlenre álltak a felek, az egyik egylabdásban jobb volt, a másodikat elvesztette a válogatott, míg a kétlabdást megnyerve billent a mieink felé a mérleg nyelve a végelszámolásnál (4-3). A délutáni visszavágó ugyanilyen arányban, de északi szomszédunknak sikerült jobban (3-4).

A szombati találkozón volt először válogatott Albert László, Borbély István, Hinora Ferenc, Karakas Attila, Mayer Zoltán és Simonyi Gábor.