Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: győzelemmel debütált Solari a Real Madrid kispadján – videóval

Papírforma szerint alakult a Real Madrid és a harmadosztályú Melilla találkozója. Az észak-afrikai spanyol tartományi csapat bátran futballozott, de ez sem volt elég a királyi gárda ellen, ahol a kezdőben több alapember is helyet kapott. A visszavágó így minden bizonnyal már csak formaság lesz. 

Forrás: laliga.es

Bátran kezdett a Melilla a Real Madrid ellen, még helyzeteket is sikerült kidolgozniuk. Az 5. percben még Marco Asensio célozta a kapu bal oldalát, de a kapus védeni tudott, a 9. percben viszont sokkal veszélyesebb volt a hazai csapat, amikor Igor Martinez lövése kerülte el centikkel a kaput. A Real egyértelműen dominált, és a 28. percben sikerült is megszerezniük a vezetést. Odriozola futott be a kapu elé, majd Benzema elé passzolta a labdát, akinek már csak a hálóba kellett azt lőnie. A következő percekben Lucas Vazquez veszélyeztette a kaput, Barriónak mindkétszer védenie is kellett, azonban a hosszabbításban már nem tudta megmenteni csapatát a góltól, és a Real Madrid már a második találatát szerezte a mérkőzésen. Vinicius Junior passza után Marco Asensio lőtte szép mozdulattal a labdát a hálóba.

A második félidőben is a Real Madrid irányította a játékot, de a játékrész első helyzete a Melilla nevéhez fűződött. Az 55. percben Igor Martinez futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura a labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövést. Sokáig csak a vendégek járattak a labdát, amikor a 72. percben Vinicius Junior kapott egy közeli passzt a tizenhatoson, majd úgy döntött, hogy kapura lő, de a labda kipattant a felső lécről. Ezt követően a Real megrohamozta a hazaiak kapuját. Először Asensio veszélyeztetett a 79. percben, majd Reguilon  bombáját védte a kapus, a kipattanót viszont Odriozola már a kapuba lőtte, megszerezve ezzel a Real Madrid harmadik gólját is. Az utolsó percekre már visszavettek a vendégek, ám az utolsó perceben a Castilla játékosa, Gonzalez Perez lezárta a mérkőzést a királyiak negyedik góljával. A fiatal játékos ért oda Odriozola beadására, és közvetlen közelről remekül lőtt laposan a kapu közepébe.

Melilla – Real Madrid: 0-4 (0-2)
Helyszín: Estadio Álvarez Caro (Melilla) Vezette: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: – ill. Benzema (28.), Asensio (45+2.), Odriozola (79.), Gonzalez (90+4.)
Sárga lap: Chakla (11.) ill. Javi Sánchez (10.), Lucas (72.)
Kiállítás: – ill. –

Melilla: Barrio, Mohanan, Richi, Chakla, Carrion Gallardo, Igor Martínez (Brahim, 75.), Ruano, Castillo, Garrido (Bueno, 84.), Otegui, Yacine (Martin, 70.). Vezetőedző: Luis Carrion

Real Madrid: Navas, Odriozola, Ramos (Nacho, 46.), Javi Sánchez, Reguilón, Llorente, Ceballos, Asensio (Gonzalez, 83.), Lucas Vazquez, Benzema (Valverde, 46.), Vinícius Junior. Vezetőedző: Santiago Solari

https://www.youtube.com/watch?v=MDbAsMA1lPA