Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Stieberék büntetőkkel estek ki; az újonc hazai pályán maradt alul! – videóval

Az MLS 2018-as szezonjának rájátszása magyar idő szerint ma hajnalban folytatódott, és pályán voltak Stieber Zoltánék is. A magyar játékos a büntetőpárbaj során betalált, ám csapata így is kiesett, ahogyan nagy meglepetésre az újonc Los Angeles FC szintén hazai pályán maradt alul, hiába fordított a szünet után a kaliforniai együttes!

Nagy volt a Columbus játékosainak az öröme a washingtoni sikert követően! (forrás: twitter.com/ColumbusCrewSC)

Az MLS-ben, vagyis a tengerentúli profiligában folytatódtak magyar idő szerint ma hajnalban a rájátszás küzdelmei, melyben már érdekelt volt Stieber Zoltán és Wayne Rooney klubja is, azaz a DC United is, melynek ellenfele a Keleti Főcsoportban a vendégségbe érkező Columbus Crew volt.

A találkozó első gólja a 21. percben született meg, amikor hazai részről Brillant tudott betalálni (0-1), de érkezett a válasz is hamarosan, hiszen a 30. minutumban Higuaín egyenlített (1-1)! Az első félidőben több találat nem esett, de igyekezett dominálni a Columbus. Végül a rendes játékidő végéig sem született már újabb találat, így jöhetett a kétszer tizenöt perces ráadás.

A hosszabbítás során lépett pályára Stieber Zoltán is, aki a 99. minutumban jutott játéklehetőséghez. Ez pedig három perccel azután történt, hogy a Columbus előnybe került Higuaín révén, aki a meccsen már másodjára volt eredményes (1-2)! Végül a továbbjutás sorsa mégsem dőlt el, ugyanis a 117. percben DeLeon egalizált, majd jöhetett a tizenegyespárbaj (2-2)!

A büntetők rúgását a vendég együttes kezdte, méghozzá Higuaín, aki ekkor sem hibázott, azonban hazai részről Rooney igen, így lépéselőnybe került a Columbus (0-1)! A második büntetőjét is berúgta a vendég együttes Trapp révén, hazai részről pedig Asad talált be (1-2)! Majd jött Zardes a Crew oldaláról, és kihagyta a tizenegyesét, ám Stieber washingtoni részről betalált, így a magyar játékos hozta egálra ekkor a büntetőpárbajt (2-2)! Ezután Hansen révén került előnybe a Columbus, ráadásul ténylegesen, hiszen Acosta nem tudta belőni a tizenegyesét (2-3)! Ezt követően Mullins rontott, ezzel pedig lehetősége nyílt a folytatás kiharcolására a DC Unitednek, azonban a hosszabbításban egalizáló DeLeon nem tudott élni a lehetőséggel, így a DC United számára véget ért a 2018-as szezon, a Columbus Crew jutott tovább a playoffban, miután büntetőkkel 3-2-re nyert idegenben!

MLS, playoff
DC United – Columbus Crew • 1-1, h.u.: 2-2, büntetőkkel 2-3
Helyszín: Audi Field, Washington – 20.600 néző
Gólszerzők: Brillant (21.), DeLeon (117.), ill. Higuaín (30., 96.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Ezt követően az újonc Los Angeles FC mérkőzésével zárult a playoff első köre a Nyugati Főcsoportban is, ahol a vendég együttes a Real Salt Lake csapata volt. A meccs toronymagas esélyese a hazai gárda volt, ám teljesen borult a papírforma.

Meglepetésre az első gólt a vendégek szerezték Kreilach révén a 21. percben (0-1), de a szünet előtt még egalizált Danilo Silva a Salt Lake vezető találata után tíz perccel Vela labdáját a kapuba juttatva (1-1)! Már az első félidő során óriási fölényben játszott a hazai együttes, de ez az eredményben nem tudott megmutatkozni.

A szünet után viszont összejött a fordítás a Los Angeles-i klubnak, hiszen a forduláskor becserélt Ramirez talált be az 56. percben (2-1)! Ám a Real Salt Lake nem hagyta magát, és három perccel később az ezzel duplázó Kreilach révén egalizált (2-2)! Tíz perccel Kreilach újabb gólját követően pedig Savarino találatával ismét előnybe került a vendég együttes a 69. minitumban (2-3)! Innentől kezdve még nagyobb sebességi fokozatra próbált kapcsolni a hazai gárda, ám már nem sikerült újra betalálniuk, így nagy meglepetésre a Real Salt Lake jutott tovább, ráadásul úgy, hogy a győztes csapat 3 alkalommal találta el ellenfele kapuját, és mindegyikből gól is született!

Los Angeles FC – Real Salt Lake • 2-3 (1-1)
Helyszín: Banc of California Stadium, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Danilo Silva (31.), Ramirez (56.), ill. Kreilach (21., 59.), Savarino (69.)

VIDEÓ HAMAROSAN!