Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal otthonában is megőrizte veretlenségét a Liverpool! – videóval

A Premier League 11.fordulójának rangadóját szombat este, rendezték. Két bombaformában lévő együttes rangadóján az Arsenal és a Liverpool feszült egymásnak az Emiratesben.

Elképesztő hangulatban közel teltház előtt kezdődött meg az Arsenal és Liverpool csatája. Mindkét csapat támadü felfogásban lépett fel, de a hazaiak aktívabban kezdtek. Az első komoly lehetőség a 4.percben adódott az ágyúsok előtt, miután Lacazette lehetőségét Alisson bravúrral hárítani tudta. Ezt kvetően Klopp együttese is magára talált, ráadásul a német mester mióta a vörösöket irányítja még nem kapott ki az Arsenaltól sem, ez öt bajnoki mérkőzést jelent Klopp esetében. A találkozó 14.percében Bellerín kiváló labdával kínálta meg Aubameyangot akinek lövésébe az utolsó pillanatban Gomez még beletudott blokkolni, így nem született gól a helyzetből. A találkozó ezen szakaszában Emery tanítványai jobban pörögtek és a 16.percben Aubameyang centerét követően Mkhitaryan fejelt kapura, tegyük hozzá a vörösök védelme ennél az esténél jócskán bealudt, míg Alisson is rosszul jött ki kapujából, de nem született gól ezt követően sem. A mérkőzés 18.percében a Liverpool támadói is megvillantak, Firmino zseniális passzt kapott a kapufa azonban megmentette a hazaiakat, a kipattanót pedig Mané már lesről pofozta Leno hálójába, amit a játékvezető nem is adott meg. A 22.perc elején ezúttal a hazaiak védelme aludt be, élen Mustafival ami után Van Dijk került ziccerbe, Leno azonban szenzációs védéssel mentett. A 27.percben Kolasinač löketét Alisson Becker ütötte ki, Aubameyang pedig a kipattanót már nem tudta kapura küldeni mivel a Liverpool védelme menteni tudott. Az első félóra vége felé közeledve az Arsenal egyre nagyobb nyomást gyakorolt Alisson kapujára, a brazil kapus azonban remekül őrizte a vörösök kapuját. Jürgen Klopp együttese ezen az estén visszafogottabb teljesítményt nyújtott, Emery ellen eddigi egyetlen vereségét az Európa-liga fináléjában szenvedte el a német mester még 2016-ban a Sevilla ellen. Hét perccel az első játékrész vége előtt Özil passza után Lacazette került gólhelyzetbe, a francia lövése azonban a jobb kapufa mellett suhant el. Az első játékrész végén Leno hibája után kis híján ráfizetett az Arsenal, Van Dijk fejese azonban a kapufán csattant.

Fordulást követően sem változott a játék képe, Klopp együttese egyszerűen nem találta saját játékát, a gegenpressing ezen az estén nem működött, Jürgen Klopp is tanácstalanul állt csapata játékán. A 62.percben azonban egy hiba után a vörösök szereztek vezetést, Mané beadását Leno nagyon rossz helyre ütötte, amit Milner köszönt szépen és a hálóba bombázott, megszerezve 50.gólját a PL-ben. Egy perccel később a hazaiak azonnal egyenlíthettek volna Torreira lövésénél Alisson bravúrral tolta a léc fölé az uruguayi löketét. Húsz perccel a vége előtt a vörösök két veszélyes lehetőséget szalasztottak el az előnyük növelésére, előbb Mané maradt le centikkel egy labdáról majd Firmino bólintott éppenhogy a bal kapufa mellé. A gólt követően megfordult a játék képe és a Liverpool azt játszhatta amit igazán szeret, míg az Arsenalnak látszólag nem feküdt ez a játékstílus. A találkozó 74.percében Van Dijk harmadik ziccere után Leno óriási védéssel javította hibáját. Nyolc perccel a vége előtt az Arsenal kiegyenlített, a csereként beálló Iwobi passzát követően Lacazette egalizált. A gólt követően a vendégek azonnal válaszolhattak volna miután Shaqiri lódult meg a bal szélen majd középreadott labdája után Mané nem sokkal tévesztett célt. A hajrában mindkét együttes megnyerhette volna a rangadót, de végül maradt az igazságos pontosztoszkodás.

Arsenal – Liverpool 1-1 (0-0)
Helyszín: Emirates, London Vezette: Marriner
Gólszerzők: Lacazette (82.) ill. Milner (62.)
Sárga lapok: Lacazette (82.) ill. Fabinho (52.)
Kiállítás: 

Arsenal: Leno – Kolasinač (Welbeck 81.), Mustafi, Holding, Bellerín – Xhaka, Torreira – Aubameyang (Ramsey 73.), Özil, Mkhitaryan (Iwobi 68.) – Lacazette. Vezetőedző: Emery

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Wijnaldum, Fabinho – Szalah, Firmino (Shaqiri 80.), Mané. Vezetőedző: Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=RuMO4zrzNfg