Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher góljával javított a DAC – videóval

A múlt heti kellemetlen fiaskóját hazai környezetben igyekezett kijavítani a második helyet üldöző FC DAC 1904 együttese a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) aktuális fordulójában szombat délután.

Kalmár Zsolt eltiltása miatt a megszokott három helyett ezúttal két honfitársunkért szoríthattunk a szerdahelyi kezdőcsapatban. A DAC mindenképpen javítani szerette volna az elmúlt heti kisiklást, és ennek megfelelően rettentő aktívan kezdte a mérkőzést, magyar játékosai vezérletével komoly lehetőségek is kialakultak a nyitrai kapu előtt, végül az első félóra végén Vida Máté kiugratása után Herc bejátszásából a már gólja előtt is nagyon sokat vállaló Vida Kristopher juttatta előnyhöz a házigazdákat. Teljesen megérdemelten mehetett előnnyel a szünetre a DAC, majd a második félidő elején akár újabb gólokkal nyomatékosíthatták volna fölényüket, Vida Kristopher azonban a soron következő ziccerét elpuskázta, kisvártatva Herc lehetősége maradt kihasználatlanul, és Bayo is centikkel fejelt csak a kapu mellé. A hajrában kicsit magára húzta a Dunaszerdahely a vendégeket, de az elhárítás kifogástalanul működött a mai napon, így a minimális előnyt sikerült megtartani egészen a hármas sípszóig, így Hyballa mester tanítványai a második helyen továbbra is 6 pontos hátrányból követik a Slovant.

FC DAC 1904 – Nitra 1-0 (1-0)
Gólszerző: Vida K. (30.) ill.

FC DAC 1904: Jedlicka – Huk, Davis, Satka, Zahumensky – Vida M., Bednár, Herc – Divkovic (Simcák 83.), Vida K., Bayo. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A forduló eredményei

Zilina – Ruzomberok 3-0
FC DAC 1904 – Nitra 1-0
Senice – Zlate Moravce 3-0
Sered – Trencin 3-1
Slovan Bratislava – Michalovce 6-0
Spartak Trnava – Podbrezova 2-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye