Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: Végleg búcsúzik a válogatottól a legenda!

Az angol futball élő legendája, a jelenleg az Egyesült Államokban levezető Wayne Rooney 120., egyben utolsó válogatott fellépésén, a Wembley-ben búcsúzik a nemzeti csapattól.

Az MU korábbi klasszisa ott lesz Gareth Southgate kapitány keretében az USA elleni november 15-ei felkészülési találkozón.

Az angol válogatott gólrekordere (119 meccsen lőtt 53 gólt – a szerk.) két éve volt utoljára tagja a nemzeti csapatnak, érdemei elismeréseként viszont a szövetség (FA) egy nemes gesztust gyakorolt felé.

A 33 esztendős kiválóság hivatalos közleményben már hálát is mondott az FA-nek. “Egyszerre vagyok szomorú és izgatott is. Köszönetet szeretnék mondani Gareth Southgate kapitánynak, valamint az angol szövetségnek. Az, hogy Angliát képviselhettem, a legnagyszerűbb érzés volt karrierem során, és hatalmas büszkeséggel töltött el. A 120., egyben utolsó válogatottságom különleges, felejthetetlen pillanat lesz a számomra. Remélem a szurkolók élvezni fogják az USA elleni meccset.” – Olvasható mindez Rooney közleményében, abban az írásban, melyben a DC United csatára szép jövőt jósolt az angol futballnak.

“Személy szerint roppant mód inspirál a mostani fiatal válogatott. Őszintén remélem, hogy azzal, hogy most velük lehetek, átadhatok valamit a fiataloknak. A jövőben ez is lesz a célom az alapítványomon keresztül. Nagyon sok embernek lehetek hálás, hiszen rengetegen segítettek abban, hogy megélhessem az álmaimat. Ebből szeretnék visszaadni sok mindent én is a jövő generációjának.” – Írta még Rooney.

Az Anglia – USA barátságos találkozó egyben jótékonysági összecsapás is lesz, a Wayne Rooney Foundation támogatását erősítve.