Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: ha valakinek nem szent a nemzeti csapat, még aznap kiteszem a keretből!

Mint arról beszámoltunk Marco Rossi a magyar válogatott szövetési kapitánya a két novemberi Nemzetek Ligája találkozóra keretet hirdetet és újfent behívót kapott Dzsudzsák Balázs is.

A magyar szövetségi kapitány az elmúlt találkozókról és egyes játékosok hozzáállásáról is ejtett pár szót a kerethirdetést követően:

Ha valaki taktikailag hibázik, az már kevésbé, hiszen a taktikát ildomos tudni, de még arra is azt mondom, hogy egy-egy rontás ezen a téren is belefér. Ami viszont az én szememben megengedhetetlen, az az, ha valakinek nem megfelelő a mentalitása! Az én csapatomban nem fordulhat elő, hogy valaki ne adjon bele apait-anyait! Lehet rosszul játszani, de akaratgyengén soha!

A kapitány a Telkiben megtartott sajtótájékoztatatón lefőképpen az észtországi mérkőzésen tapasztaltak miatt volt csalódott, miután több játékosa nem hozta az elvárható szintet.

Amit Tallinnban láttam egyesektől, az volt az első, egyben az utolsó alkalom. Ha még egyszer azt tapasztalom, hogy valakinek nem szent a nemzeti csapat, még aznap kiteszem a keretből, és amíg én vagyok a kapitány, többé nem kap meghívót.

Rossi a gyengén teljesítő futballistákat nem nevezte, csupán annyit mondott két játékosról van szó.

Kérem, elégedjenek meg annyival, hogy két játékosról van szó. Némelyek jól futballoztak az észtek ellen, mások kevésbé, de a szóban forgó két labdarúgó hozzáállásával szembesülve alig öt perc elteltével kérdőn néztünk egymásra a szakmai stáb többi tagjával. Egyikünk sem értette, mi történik.

Forrás: nemzetisport.hu