Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Porto és a Schalke fél lábbal a 16 között – videóval

A Bajnokok Ligája D jelű csoportjában kedd este az első két helyezett hazai környezetben fogadta a harmadik-negyedik helyen tanyázó ellenfeleket, tehát a vendéglátók egy esetleges győzelemmel hatalmas lépést tehettek a továbbjutás irányába.

A csoportot előzetesen vezető FC Porto gárdája mindössze két perc alatt megszerezte a vezetést a Lokomotiv Moszkva ellen, miután Marega egy életveszélyes betörést követően a mexikói Hector Herrerát hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A szünet előtti percekben a két játékos felcserélte egymás közt a szerepeket: Herrera kiugratásából Moussa Marega volt eredményes. A második félidőben a sérülés után visszatérő rutinos perui Jefferson Farfan szöglet utáni távoli fejesével zárkózott a Lokomotiv, de tíz percig sem volt egygólos a különbség, mert egy villámgyors ellenakció végén a másik mexikói, Jesus Corona állította vissza a megnyugtató előnyt, a végeredményt pedig Otavio bombája állította be a hosszabbítás perceiben, így a portugálok gyakorlatilag már továbbjutottak a csoportból.

FC Porto – Lokomotiv Moszkva 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Herrera (2.), Marega (42.), Corona (67.), Otavio (90+3.) ill. Farfan (59.)

 

A csoport másik mérkőzésén is korán megszületett az első találat: Guido Burgstaller egy elfutás után a kitartásának és a szerencsének köszönhette, hogy a kapujából rendkívül bizonytalanul kimozduló Muslera kapussal való találkozását követően nála maradt a játékszer, és végül csak az üres ketrecbe kellett gurítania. A szünet után tovább növelte előnyét a német gárda, Burgstaller visszagurítását Mark Uth lőtte a hálóba, ezzel pedig végleg bebiztosították a három pont sorsát, a Galatának úgy néz ki, hogy csak az Európa-liga maradhat.

Schalke 04 – Galatasaray 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Burgstaller (4.), Uth (57.) ill.

 

A csoport aktuális állása

 

A november 28-án esedékes, ötödik fordulóban Porto-Schalke és Lokomotiv-Galatasaray mérkőzésekre kerül sor.