Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid valóban le akarta igazolni Mbappét

A 2017-es nyári átigazolási időszakban többször is felmerült a sportsajtóban, hogy a Real Madrid le akarja igazolni a franciák és az AS Monaco fiatal tehetségét, Kylian Mbappét, és a most kiszivárogtatott dokumentumok szerint ez valóban így történt. 

Forrás: Sky Sports

Újabb bizalmas információkat szivárogtatott ki a Football Leaks nevű hackerszervezet, amely azzal foglalkozik, hogy a futballal kapcsolatos titkos dokumentumokat és információkat hozzák nyilvánosságra.

A legutóbbi szivárogtatásuk soran az derült ki, hogy Kylian Mbappe 2017 nyarán valóban majdnem a spanyol fővárosba igazolt. A Real Madrid 180 millió eurót és 30 milliós bónuszt kínált a francia tehetségért. Ez az összeg később 34 millió euróval növekedett, mivel a királyi gárda magára vállalta a spanyolországi törvények értelmében levonásra kerülő adó kifizetését is.

A Monaco már állítólag meg is állapodott a Real Madriddal, amikor a PSG ugyanúgy egy 180 milliós ajánlatot tett a fiatal játékosért, és Mbappe inkább a párizsiakat preferálta még úgy is, hogy a Monaco nem szívesen adta el bajnoki riválisának a legtehetségesebb játékosát. A pénzügyi Fair Play szabályai és a kisebb adóteher miatt a PSG azonban először csak kölcsön vette a játékost, a szerződésében pedig egy 145+35 millió eurós kötelező vásárlási opciót foglaltak bele. A Real Madrid már nem ígért rá erre az ajánlatra. 

A nyilvánosságra hozott adatokból az is kiderült, hogy a királyi gárda évi 8 millió eurós fizetést ajánlott Mbappének, míg a PSG “csak” 7,5 millió eurót, ami viszont évente egy millióval növekszik egészen 12 millió euróig.

A hírek szerint a döntésben a játékos édesapja és egyben ügynöke segített, aki szerint a PSG-ben több játéklehetőséghez fog jutni a fia, mint a Real Madridban. Azonban az is közrejátszhatott, hogy a fizetés mellett a párizsi klub havi 30 000 eurót ad lakásbérlésre, illetve a háromfőnyi személyzete (házvezető, sofőr, biztonsági őr) fizetésére, ám más extra kéréseit elutasították.