Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: győzött a Leverkusen; a Salzburg nagyon kitömte norvég ellenfelét! – videóval

Az Európa-liga 4. fordulójában a Bayer Leverkusen hazai pályán hozta a kötelezőt, miközben a Salzburg idegenben vágott ötöt a Rosenborg ellen, Minamino pedig triplázott! A Bordeaux sorsa a Zenit vendégjátéka alkalmával pecsételődött meg, míg a Salzburg csoportjában egyenlített, mégis kikapott a Celtictől a Gulácsit soraiban tudó Leipzig!

Nem sokkal, de győzött a Leverkusen, így a német klub játékosai ünnepelhettek a Zürich vendégjátéka alkalmával (forrás: twitter.com/bayer04fussball)

A Bayer Leverkusen az Európa-liga 4. fordulójában az FC Zürich csapatát látta vendégül, mely ellen az előző fordulóban elképesztő mérkőzésen a végjátékban bekapott harmadik góllal kapott ki 3-2-re, de ezúttal is a német csapat volt a találkozó esélyese.

A szünetig végig a Leverkusen dominált, azonban kaput nem igazán talált a hazai gárda, de így is kialakított nagy lehetőségeket. A 29. percben Kohr lökete ment el kevéssel a kapufa mellett, majd a 45. percben Alario tizenegyespontról leadott löketét védte ki a vendégek kapusa, Brecher! Az első játékrész így tehát 0-0-s döntetlennel ért véget.

A második félidőben viszont idővel megtört a jég, és a sok hazai támadás gólt eredményezett! A 61. percben a Gyógyszergyáriak részéről Jedvaj fejese landolt a szögletet követően a vendégek kapujában (1-0)! A 72. minutumban Bailey lökete után lehetett volna kétgólos a hazaiak előnye, de Brecher nagyot védett! Tíz perccel később a túloldalon kellett védenie Hradecky-nek, aki Kololli próbálkozását hárította! A hosszabbítás első percében még egy lapáttal rá tehetett volna a Leverkusen, de Paulinho lökete elkerülte a kaput, azonban így is győzni tudott a német alakulat, amely vezeti ezzel a csoportját, azonban ugyanúgy 9 pontja van, mint most legyőzött zürichi ellenfelének.

UEFA EURÓPA-LIGA, 4. FORDULÓ • A-CSOPORT
Bayer Leverkusen – FC Zürich • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Jedvaj (61.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!

A csoport másik meccsén a Ludogorets Razgrad esélyesként fogadta az AEK Larnaca együttesét, de az első félidőben itt sem esett gól, ráadásul a több szempontból kiegyenlített játékrészben inkább a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez. Előbb, a 13. percben Trickovski szabadrúgása akadt majdnem be a hazai kapuba, de a labda mellé szállt, majd a 39. percben is ő próbálkozott, kemény löketét pedig védte Renan kapus.

A második játékrész során sem esett gól, kaput is csak egyszer-egyszer találták el ismét a csapatok, de a vége így is 0-0 lett.

Ludogorets Razgrad – AEK Larnaca • 0-0


A Celtic – RB Leipzig összecsapás volt a forduló rangadója az Európa-liga B-csoportjában. A találkozó esélyese inkább a vendég együttes volt, ám a skót fővárosi gárdának is kellettek a pontok.

Az első játékrészben egy-egy kapura lövést jegyezhettünk fel, a Celticnél pedig ennyi is elég volt ahhoz, hogy megnyerjék az első játékrészt! A mérkőzés 12. percében Tierney vette be a vendégek kapuját, melyet megszokott módon az El-ben nem Gulácsi védett (1-0)! Az első félidőben tehát több találat nem esett, így ekkor pontszámban pont beérte a skót gárda a németet.

A folytatást követően sokáig nem esett újabb gól, ám a 74. percben is csak majdnem, amikor Mvogo, a vendégek kapusa védte ki Edouard próbálkozását. Öt perccel ezután viszont egyenlített a lipcsei együttes! A 79. minutumban Augustin hozta össze a vendégek egyenlítő találatát (1-1)! Ám a következő minutumban a középkezdést követően újból meg tudta szerezni a vezetést a Celtic, melynek újabb gólját Edouard hozta össze a 80. percben (2-1)! A 87. percben azonban Kampl majdnem egyenlített, de lökete után a labda a felső lécen csattant! Két perccel ezután ugyancsak Kampl találhatott volna be, de fölé lőtte a labdát, ezzel nem jött össze a pontszerzés a lipcsei csapatnak, amely épp a Celtic csapatával lesz így nagy versenyben a Salzburg mögött a továbbjutásért, ugyanis a skótok beérték pontszámban mai ellenfelüket.

UEFA EURÓPA-LIGA, 4. FORDULÓ • B-CSOPORT
Celtic – RB Leipzig • 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Tierney (12.), Edouard (80.), ill. Augustin (79.)

A B-csoportot vezető osztrák Salzburg a norvég Rosenborg otthonában is nagy esélyesként lépett pályára, és a papírformát már az első félidőben toronymagasan hozta is!

Gyors góllal indult a találkozó, Minamino találata révén már a 6. percben ünnepelhettek a vendégcsapat tagjai (0-1)! Két perccel később azonnal egyenlített volna a hazai gárda, ám Jensen lövését védte Walker. A 20. percben pedig jött az újabb salzburgi gól, újból Minamino révén (0-2)! A 32. minutumban igyekezett szépíteni a Rosenborg, ám Soderlund léc alá tartó lövésénél is mentett a vendégek kapusa. Majd ráadásul a 37. minutumban hárommal ment a Salzburg! A vendégek újabb találatát Gulbrandsen szerezte, akinek lökete után a labda a felső lécről vágódott a kapuba (0-3)! Hiába dőlt már el lényegében a meccs az első félidő hajrájára, a salzburgi alakulat nem állt el! A 42. percben Haidara a kipattanót a hazai kapu mellé lőtte, majd három perccel később Minamino löketét először védte Hansen, ám a kipattanót bevágta a Salzburg játékosa, aki ezzel mesterhármast szerzett lezárva az első félidőt (0-4)!

A folytatást követően kevéssel növelte volna előnyét a vendég csapat, egyben Gulbrandsen is a saját góljai számát, de 48. percben les miatt nem adták meg a találatát. Ezután kevéssel pedig szépíteni tudott a Rosenborg, melynek gólját Lundemo passzát követően Adegbenro szerzett az 52. percben (1-4)! Pár perccel ezután Hovland is betalált, akin a vendégek lövése pattant meg, így megszületett a Salzburg ötödik gólja is az 57. percben (1-5)! A 62. minitumban viszont újból szépített a Rosenborg, amikor is Nicklas Bendtner passzát követően Jensen volt eredményes (2-5)! Ezután még gólt szerezhetett volna a 68. percben Dabbur, aki a vendégek hatodik gólját jegyezhette volna fel, ám ez a próbálkozás elkerülte a kaput, és a végéig már nem is született találat az egyik oldalon sem. Ezzel együtt elképesztően nagy, kiütéses sikert aratott a Salzburg, melynek öt góljából hármat a japán fiatal, Minamino szerzett, klubja továbbjutása pedig már eldőlt!

Rosenborg – Salzburg • 2-5 (0-4)
Gólszerzők: – , ill. Minamino (6., 20., 45.), Gulbrandsen (37.)


A C-csoport rangadóján a Bordeaux győzelmi kényszerben lépett pályára a Zenit Szentpétervár vendégjátéka alkalmával, ugyanis a francia csapatnak nyernie kellett ahhoz, hogy legyen még esélye a továbbjutásra.

A 32. percben Kamano lökete után kis híján előnybe is kerültek a hazaiak, de a labda a kapufán csattant! Ugyanebben a minutumban még fölé is lőtte a labdát Kamano, aki azonban három perccel később már betalált, ugyanis értékesítette a csapata javára megítélt büntetőt (1-0)! A félidő végén a Zenit igyekezett egyenlíteni, de a 44. percben Costil kivédte Zabolotnyi fejesét, így 1-0-s eredménnyel zárult a találkozó első félideje.

A folytatásban hamar növelhette volna előnyét a Bordeaux, de Kalu az 52. percben a kapu mellé lőtt. A 68. minutumban a Zenit egyenlített volna, de Driussi közelről lőtt fölé! A 72. percben azonban csapattársa, Zabolotnyi részéről már összejött az egalizálás (1-1)! A végén még hajtott a győzelem megszerzéséért a Bordeaux, melynek részéről előbb, a 86. percben Preville lövését blokkolta a vendég együttes, majd két perccel ezután Karamoh lövését is blokkolták, ezután pedig már komolyabb lehetőség nem alakult ki, így 1-1-es döntetlennel végződött a találkozó, melynek következtében eldőlt, hogy a Bordeaux már nem juthat tovább a csoportjából.

UEFA EURÓPA-LIGA, 4. FORDULÓ • C-CSOPORT
Bordeaux – Zenit Szentpétervár • 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Kamano (32. – büntetőből), ill. Zabolotnyi (72.)

A kvartett másik meccsén a cseh fővárosi Slavia Praha a dán fővárosi FC København csapatát fogadta.

Az első játékrészben a hazaiak domináltak, akik két kaput találó lövésig is jutottak, ám gólt nem tudtak ők sem szerezni, így gól nélküli döntetlent követően mehettek pihenni a csapatok játékosai. A legvégéig sem esett viszont gól, de betalálni is igazán esélye csak a hazai csapatnak volt, ugyanis a koppenhágai gárda nem találta el ellenfele kapuját. A C-csoport ezzel együtt igencsak izgalmasan alakul, melyet a Zenit 8 ponttal vezet, míg a Slavia a második 7 egységgel, melytől kettővel marad le az FC København, amely még szintén továbbjuthat, azonban az egypontos Bordeaux már nem.

Slavia Praha – FC København • 0-0