Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem bírt a Sportinggal az Arsenal, a Betis ismét pontot szerzett az AC Milan ellen – videóval

Az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában a csapatok az előző körös ellenfelekkel találkoztak ismét. Az Arsenal az idegenbeli meccsen még le tudta győzni a Sportingot, Londonban viszont már nem tudtak gólt lőni nekik. A Betis vezetett az AC Milan ellen, de az olaszok ki tudtak egyenlíteni. A D, E és F csoportok eredményei. 

Forrás: uefa.com

E-csoport:

Az Arsenal játszott fölényben a Sporting ellen az első félidőben, de nagyobb helyzeteket nem igazán tudtak kialakítani. Szépen játszottak az angolok, sok passzos játékkal járatták a labdát, ám a kaput nem veszélyeztették, mert vagy pontatlanul fejezték be a támadásokat, vagy a védők léptek közbe időben. Ugyanez volt igaz a Sportingra is, bár ők még kevesebbet támadtak. Ráadásul a 25. percben egy ugrás után Wellbeck a földre került, majd le is kellett cserélni. Az első játékrészben már nem született gól.

A második félidő azonban már egy nagy Arsenal helyzettel kezdődött. A 46. percben Aubameyang próbálkozott meg egy azonnali lövéssel a tizenhatoson belül, de a kapu jobb oldala mellé lőtt és ugyanez történt az 58. percben is. Egyre jobban szorította be a portugálokat az Arsenal, és úgy tűnt, már csak idő kérdése, hogy mikor jön az angol gól. A Sporting nem nagyon jutott labdához, és csak egyetlen támadást tudtak végigvinni a 78. percben, amikor Diaby egy szép szóló után akart lőni, de a védők blokkolták a lövést. A 81. percben Mkhitaryan csapott le egy labdára a tizenhatoson belül, de a jobb alsó sarokba szánt lövését Ribeiro védeni tudta. A 87. percben azonban Jeremy Mathieu azonnali piros lapot kapott, amiért utolsó emberként buktatta Aubameyangot, így a Sportingnak tíz emberrel kellett kihúznia a meccset. A portugálok azonban megúszták, és a gól nélkül zárt találkozó miatt nem változott a sorrend a csoportban.

Arsenal – Sporting CP: 0-0 (0-0)
Helyszín: Emirates stadion (London) Vezette: Gediminas Mazeika (litván)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Lichtsteiner (21.), Guendouzi (71.) ill. Gaspar (41.), Acuna (67.), Luis (74.)
Kiállítás: – ill. Mathieu (87.)

Arsenal: Cech, Lichtsteiner (Maitland-Niles, 74.), Sokratis, Holding, Jenkinson (Kolasinac, 69.), Guendouzi, Ramsey, Smith Rowe, Iwobi, Mkhitaryan, Welbeck (Aubameyang, 30.). Vezetőedző: Unai Emery

Sporting CPRibeiro, Coates, Bruno Fernandes, Acuna, Montero (Dost, 69.), Nani, Mathieu, Diaby (Cabral, 83.), Gaspar, Gudelj, Miguel Luis (Petrovic, 85.). Vezetőedző: Fernandes Tiago

https://www.youtube.com/watch?v=oTY_6PR5AgA

A Vorszkla játékban felvette a kesztyűt a Qarabaggal, ám egy hiba után az azeriek megszerezték a vezetést egy tizenegyesből. A hazaiak a 27. percben lőttek egy kapufát, ám több esélyük már nem nagyon volt az egyenlítésre az első játékrészben. A második félidő is kiegyenlített volt, olyannyira, hogy már egyik csapat sem szerzett gólt, de a győzelemmel a Vorszkla még megtartotta az esélyét a továbbjutásra, bár ezért mindkét csapatnak keményen meg kell még dolgoznia.

Vorszkla – Qarabag: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Abdullayev (13. – büntetőből)

Az E-csoport állása:

 

F-csoport:

Nem volt túl eseménydús a Betis és az AC Milan találkozójának első félidejében, de a spanyoloknak így is sikerült megszerezniük a vezetés a 12. percben, miután Firpo Junior passza után Lo Celso talált be laposan a hálóba. A Betis birtokolta többet a labdát, a 28. percben  Sanabria lövése is épphogy csak elkerülte a kaput, de a spanyolok nem tudták már növelni az előnyüket.

A második játékrészben kicsit már jobban játszott a Milan. A 60. percben Suso célozta meg a bal felső sarkot, de Pau Lopez látványos mozdulattal védeni tudta a lövést. A 62. percben azonban már ő sem tudta megmenteni csapatát a góltól, és Suso egy fantasztikusan lőtt szabadrúgásból megszerezte a vezetést az olaszoknak. Két perccel később akár érkezhetett volna a második is, de Borini lövését bravúrral védte Pau Lopez. A 88. percben akár a vezetést is megszerezhette volna a Betis, amikor Cristian Tello csapott le a védelem mögé belőtt labdára, amit belőtt a kapu közepe felé, de Pepe Reina bravúros mozdulattal védeni tudott. Végül már egyik csapat sem szerzett gólt, így a Milan lecsúszott a harmadik helyre, a Betis pedig felugrott az elsőre.

Betis – AC Milan : 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Lo Cleso (12.) ill. Suso (62.)
Sárga lap: Feddal (45), Lo Cleso (61.) ill. Rodriguez (73.), Mussachio (78.), Bakayoko (90.), Bertolacci (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=z15_FKA5zbc

Az Olympiakosz nagyon gyorsan lerendezte a Dudelange csapatát. Torosidis révén már a 6. percben megszerezték a vezető találatukat, és innentől kezdve sorban jötte a gólok, és az első félidőben meg sem álltak 4 találatig, ráadásul Fortounis duplázott is. A 69. percben a luxemburgi csapat szépíteni tudott, de erre szinte rögtön válaszoltak is a görögök az ötödik góljukkal. A görögök ezzel felugrottak a második helyre, a Dudelange pedig már biztosan kiesett.

Olympiakosz – Dudelange: 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Torosidis (6.), Fortounis (15. 36.), Christodoulopoulos (27.), Fetfatzitis (71.) ill. Sinani (69.)

Az F-csoport állása:

D-csoport:

Nem volt könnyű ellenfél a Fenerbahce számára az Anderlecht, ám a törökök mindenképpen pontosabban játszottak, mint holland ellenfeleik. Az első félidőben nem esett gól, a másodikban is sokáig úgy tűnt, hogy nem fog, aztán négy perc alatt bebiztosította a Fenerbahce a győzelmet. Az Anderlechttől ráadásul az egyenlítés lehetőségét is elvették, amikor a 79. percben második sárgával kiállították Bakalit. Ezzel a vereséggel a belgák már biztosan kiestek a sorozatból.

Fenerbahce – Anderlecht: 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Valbuena (71.), Frey (74.) ill. –
Kiállítás: – ill. Bakkali (79.)

Egyértelműen a Dinamo Zagreb irányította a mérkőzést a Trnava ellen, és a 22. percben meg is szerezték a vezetést Gojak háttal sarkazós góljával, majd a 36. percben Kadlec öngóljával növelték az előnyüket. A szlovák csapat azonban egy kicsit összeszedte magát a második félidőben, és a 63. percben jött is az egyenlítés Chanturishvili révén. A versenyt azonban nem tudták teljesen felvenni a horvát csapattal, akik a 80. percben ismét gólt szereztek. A Zágráb ezzel bebiztosította az első helyét, a Trnava viszont nem került közelebb a továbbjutáshoz. 

Dinamo Zagreb – Trnava: 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Gojak (22.), Kadlec (36.), Orsic (80.) ill. Chanturishvili (63.)

Az D-csoport állása: