Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Újabb görögök elleni bravúr a Viditől – videóval

Magyarok-görögök hatodik felvonás. A magyar válogatott kétszer (győzelem, vereség), a Vidi eleddig háromszor (AEK ellen döntetlen, vereség, PAOK ellenében győzelem) játszott a görögökkel. Ha a sormintát nézzük, akkor baljós előjelekkel készülhettek a fehérváriak, hiszen a döntetlen lett volna a következő eredmény.

A Vidi a meccs előtt a szaloniki siker mellett két vereséget könyvelhetett el, de egy esetleges hazai győzelemmel jó esélyekkel várhatta volna a folytatást a továbbjutás szempontjából. Igaz a Chelsea ellen kevés az esély, a BATE Boriszov ellen pedig idegenben kellene feledtetni a hazai vereséget. Ha ezt a két meccset hozná a Nikolics csapat, akkor összejöhetne a tavaszi folytatás – mondták a szurkolók a stadion környékén. Hát nem kell nagy futballszakembernek lenni ahhoz, hogy egyet értsünk eme megállapítással.

molvidi.hu

A Vidinél Marko Nikolics ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint két héttel ezelőtt Szalonikiben, míg a PAOK-nál három változtatást eszközölt Razvan Lucescu. Kimaradt két középpályás, Canas és Pelkasz, akik helyett Wernbloom és Léo Jabá kezdett, míg a csatár szerepkörében Karelisz helyett Prijovicsot vette be. Így Marko Nikolics újból a kispadra jelölte csak Kovács Istvánt, ami azért meglepő, mert a szezon első felében kiválóan teljesített, de az utóbbi időben rendre csereként küldi pályára. Ennek ellenére továbbra is tagja Marko Rossi nemzeti csapatának. Szintén az oldalvonal mellet kezdhetett a nyári sztárigazolás a horvát csatár Hodzic és a macedón középpályás Nikolov is. Annak ellenére, hogy egyes hírek szerint elkelt az összes jegy a meccsre, az előzetesen várt 19.800 néző helyett, “csak” 18.000 körüli nézőközönség jöhetett el az összecsapásra.

A 17.percben volt az első nagyobb helyzet, Crespo fejelte léc fölé Fiola elől az ötös bal csücske előtt Wernbloom bal oldali kornerét. Meglehetősen unalmasan telt az első félidő, így a legközelebbi említésre méltó esemény a harminchatodik percben jegyezhettük fel, mikor is Huszti jobb oldali szabadrúgása közben az ötösnél keresztbefutó Stopirát lerántotta a kezénél fogva Wernbloom, a bíró pedig nem fújt büntetőt a magyar csapatnak. Wernbloom korábban csapattársa volt Milanovnak a CSZKA Moszkvában. A 48.minutumban Milanov lőtt még 18 méterről kapu mellé, majd a játékvezető lefújta az első játékrészt.

molvidi.hu

A 49.percben Milanov elől elsodorták a labdát, de a szélen felfutó Vinicius megszerezte ő összejátszott Pátkaival, majd az alapvonal elől beadta, középen érkezett Milanov, s a bolgár előrevetődve a felső sarokba fejelt. Az 58.percben Milanov levonult a pályáról, megsérült, helyére Nikolov állt. Majd Huszti Szabolcsot Kovács István váltotta. A 72.percben Stopira fejjel mentett a kapu elől, majd véletlenül megfejeli őt Matos. Hosszú percekig kellett ápolni a zöld-foki-szigeteki válogatottat, de a 76.percben visszatért a pályára. Így a 77.percben Hodzic bejöhetett Scsepovics helyett.A 79.percben Nikolov lőtt durván 23-24 méterről, de Paszhalakisz kezével maga elé üti a labdát, féltérden. A 84.percre már nagyon nyomott a PAOK, járatták a labdát lábról-lábra, már a tizenhatoson belül járt a laszti, mikor Warda középre gurítását az utolsó pillanatban az ötösről mentette Fiola. A 91.percben fejelgettek a “görögök” (négy játékos is úgy továbbította), majd Wernbloom elé került a labda, aki lőtt, de nem talált kaput. A 95.percben egy előreívelt labdát Projovic a tizenhatosról kapura ollózott, de Kovácsik előrevetődve magához ölelte.

A 96.percben a bíró lefújta a meccset, a másik találkozón a Chelsea legyőzte a BATE Boriszovot, így az angolok már továbbmentek, a Vidi feljött a csoport második helyére, ha a következő körben a BATE ellen sikeresek lesznek, még a tavaszt is megérhetik.

MOL Vidi FC – PAOK Szaloniki (görög) 1-0 (0-0)
Groupama Aréna
Gólszerzők: Milanov (49.p) ill. –
Sárga lapok: Fiola (20.p), Hadzic (49.p), Nikolov (60.p) ill. Jabá (29.p), El Kaddouri (46.p), Sahov (82.p)

MOL: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov 58.p), Huszti (Kovács 66.p)- Scsepovics (Hodzic 77.p) vezetőedző: Marko Nikolics
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, F. Varela, Crespo, Tosca – Limniosz (Bieswar 60.p), Sahov, el-Kadduri (Akpom 63.p), Wernbloom, Jabá (Warda 70.p)-  Prijovic vezetőedző: Razvan Lucescu

https://streamable.com/nzaq1

A csoport állása négy forduló után

1. Chelsea 4 4 0 0 06:01 12
2. MOL Vidi FC 4 2 0 2 03:03 6
3. PAOK 4 1 0 3 04:05 3
4. BATE 4 1 0 3 04:08 3