Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: Ronaldot továbbra sem érdekli az NL

Az Európa-bajnoki címvédő portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos kijelölte csapata legújabb keretét. Azt a keretet, amelynek bizony továbbra sem tagja az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

No, nem holmi sértődött mellőzésről, vagy önkéntes száműzetésről van szó. Cristiano Ronaldo 33 évesen elképesztő nyomás és fizikai megterhelés alatt áll. A világbajnoki blama után jó eséllyel a 2020-as lehet az utolsó nagy válogatott tornája, és bár szíve most is a hazájáé, már nem kíván töltelék meccseken pályára lépni. Valahol érthető, és ha valaki ilyet megtehet, és ha valakinek ilyet elnézhet a saját honfitársi rajongói közössége, akkor az a Juventus sztárja.

A portugálok válogatottjából kikerült, vagy ha úgy tetszik, most nem kapott meghívót: Pedro Mendes, Kevin Rodrigues, Gedson Fernandes, Sérgio Oliveira és Hélder Costa.

Viszont újra a kerettagok között üdvözölhetjük André Gomest, Joao Mariot és Raphael Guerreirot is.

Íme, az olaszok és a lengyelek ellen készülő keret:

Kapusok: Beto (Göztepe), Cláudio Ramos (Tondela), Rui Patrício (Wolverhampton)

Védők: Cédric Soares (Southampton), João Cancelo (Juventus), Raphael Guerreiro (Dortmund), Luís Neto (Zenit), Mário Rui (Napoli), José Fonte (Lille), Pepe (Besiktas), Rúben Dias (Benfica)

Középpályások: Bruno Fernandes (Sporting), Danilo Pereira (FC Porto), André Gomes (Everton), Pizzi (Benfica), Renato Sanches (Bayern), Rúben Neves (Wolverhampton), João Mário (Inter), William Carvalho (Betis)

Támadók: Bernardo Silva (Manchester City), Bruma (Leipzig), Rafa Silva (Benfica), Éder (Lokomotiv Moszkva), Gonçalo Guedes (Valencia), André Silva (Sevila).