Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is a fiatalokra épít Mancini – íme az olasz keret!

A péntek délutáni órákban a szövetségi kapitány Roberto Mancini kitűzte az olasz válogatott aktuális keretét a világbajnokságról lemaradó, s generációváltás alatt lévő patinás nemzeti csapat soron következő két mérkőzésére, melyben itt is főként a fiataloké, illetve az eddig keveset látottaké a főszerep.

Az egykori Inter és Manchester City menedzser 27 fős keretében a legérdekesebb név kétségtelenül a mindössze 18 esztendős Sandro Tonali lehet, akit az olasz sajtó nemes egyszerűséggel az “új Andrea Pirlónak” keresztelt el hatalmas játékintelligenciája révén, és a másodosztályú Bresciában pallérozódó fiatal már olasz és angol sztárcsapatok csábítják.

A csatársorban hiába keressük az abszolút formán kívüli Mario Balotelli, valamint Andrea Belotti nevét, ellenben először kapott meghívót a Squadra Azzurra első csapatába Stefano Sensi, Vincenzo Grifo és a már 29 esztendős Leonardo Pavoletti is.

A Juventus cserekapusa, Mattia Perin játéklehetőség szűkében nem tagja a keretnek, kapusposzton a megszokott páros mellett Alessio Cragno a harmadik kiválasztott.

A veterán Giorgio Chiellini 100. válogatottbeli fellépésére készül, míg a szintén Juvés csapattárs, Federico Bernardeschi bokasérülése ellenére is tagja a névsornak, de sokak által várt név a védelemben az októberben sérülés miatt hiányzó Milan-csapatkapitány, Alessio Romagnoli is.

Az olasz válogatott november 17-én Portugáliával találkozik Milánóban a Nemzetek Ligájában, 20-án pedig az amerikai válogatottal vív barátságos mérkőzést Belgiumban.

Az olasz válogatott aktuális kerete

Kapusok: Alessio Cragno [Cagliari], Gianluigi Donnarumma [Milan], Salvatore Sirigu [Torino]

Hátvédek: Cristiano Biraghi [Fiorentina], Leonardo Bonucci [Juventus], Giorgio Chiellini [Juventus], Mattia De Sciglio [Juventus], Emerson Palmieri Dos Santos [Chelsea], Alessandro Florenzi [Roma], Alessio Romagnoli [Milan], Daniele Rugani [Juventus]

Középpályások: Nicolò Barella [Cagliari], Roberto Gagliardini [Inter], Frello Filho Jorge Luiz Jorginho [Chelsea], Lorenzo Pellegrini [Roma], Stefano Sensi [Sassuolo], Sandro Tonali [Brescia], Marco Verratti [Paris Saint-Germain]

Támadók: Domenico Berardi [Sassuolo], Federico Bernardeschi [Juventus], Federico Chiesa [Fiorentina], Vincenzo Grifo [Hoffenheim], Ciro Immobile [Lazio], Lorenzo Insigne [Napoli], Kevin Lasagna [Udinese], Leonardo Pavoletti [Cagliari], Matteo Politano [Inter]