Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: gólt rúgott a Freiburg magyarja, idegenben égett Dárdai csapata

A német élvonalbeli bajnokság 11. fordulójának csúcsmeccse egyértelműen a Borussia Dortmund és a Bayern München összecsapása, előtte viszont a szokásos szombat délutáni mérkőzéseket rendezték meg. 

A Fortuna Düsseldorf mindössze második győzelmét aratta a szezonban. A berliniek nagyarányú vereségében kulcsszerepet játszott az, hogy már az első félidő végén emberhátrányba kerültek.

Düsseldorf 4–1 Hertha BSC (0-0)
Gólszerzők: Usami, Hennings, Raman (2), ill. Selke
Kiállítva: Mittelstadt

A Mainz zsinórban másodszor nyert meccset a bajnokságban. A Freiburg magyar válogatott támadója, Sallai Roland csereként állt be a szünetben. A 72. percben a hazaiak az ő góljával szépítettek.

Freiburg 1–3 Mainz (0-2)
Gólszerzők: Sallai, ill. Gbamin, Mateta, Onisiwo

A Hoffenheim angol fiatalja, Reiss Nelson egy perccel a becserélését követően segítette győzelemhez csapatát a véghajrában. Szalai Ádám, a hazaiak magyar válogatott csatára végigjátszotta a találkozót.

Hoffenheim 2–1 Augsburg (0-0)
Gólszerzők: Kramaric, Nelson, ill. Finnbogason

A sereghajtó Stuttgart először tudott nyerni Markus Weinzierl vezetőedző irányítása alatt. A Svábok a tavasszal feljutó Nürnberget gyűrték le, de továbbra is a tabella legalján foglalnak helyet.

Nürnberg 0–2 VfB Suttgart (0-0)
Gólszerzők: Baumgartl, Thommy

A Borussia Mönchengladbach nyáron vásárolt franciája, Alassane Plea a Brémában szerzett mesterhármasának köszönhetően a góllövőlista élére állt. A 25 esztendős támadó összesen 8 gólt bajnoki találatot jegyzett az idényben.

Werder Bremen 1–3 Mönchengladbach (0-1)
Gólszerzők: Sahin, ill. Plea (3)