Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Fradi szégyen Szombathelyen

Szeptember elsején szerzett utoljára pontot a Diósgyőr, délután pedig legyőzte a Debrecent. S miért fontos ez a dátum a Haladás-Fradi összecsapás előtt? A Hali is utolsó pontját szeptember elsején szerezte… A Fradi ellenben magabiztosan vezeti a pontvadászatot, így magabiztosan a találkozó esélyesei Rebrov fiai voltak.

fradi.hu

2013.november 10-én a két csapat szintén egymással játszott, csak ellentétes pályaválasztással. A Puskás stadionban megrendezett összecsapást 3-0 arányban a Hali nyerte, többek között a most kispadon ülő Halmosi duplájának és a később a Fradiban is megforduló Ugrai Roland góljának is köszönhetően. Tehát ezen emlék is, a diósgyőri siker mellett a Haladás meglepetésgyőzelmét vizionálta. Az előző heti nagy hibája ellenére Rózsa Dániel maradt a kezdőcsapatban, igaz egy hiba-nem hiba. Addigra már 1-0-ra amúgy is vezetett az Újpest, a kapus meg amúgy jól védett, több szép mentése is akadt a meccsen. Visszatért Bosnjak Predrag is a hátvédsorba, hiszen lejárt az eltiltása. Priskin Tamás ismerősökkel találkozhatott, hisz a Fradi adta kölcsön őt Szombathelyre. Mint ismert Thomas Dollnál nem sok sót evett meg a válogatott csatár, ráadásul érkezett Finnbogasson, majd Lanzafame is (igaz már az olasz aláírása előtt elment) inkább kölcsönbe távozott a Haladáshoz. Az első körben még nem játszhatott a Fradi ellen, mert akkor négymeccses eltiltását töltötte, de ma igyekezett megmutatni, hiba volt róla lemondani. Szerhij Rebrov amúgy az előző heti kezdőcsapatán nem változtatott (meg a két héttel ezelőttin se), továbbra is Böde Dániellel és Davide Lanzafaméval rohamozott elől, míg Varga Roland csak a kispadra került. Szintén ott bukkant fel a portugál Rui Pedro, aki idén a bajnokságban még egy másodperc lehetőséget sem kapott (egész évben nem az ősszel). Ellenben most nem ülhetett le az oldalvonal mellé a nyár “sztárigazolása”, az argentin Rodriguez. Valószínű a Fradi vezetői sem tudják már, miért fizettek a középpályásért első körben 385.000 eurót. Most már csak abban bízhatnak, hogy a többi (közel félmillió euró) opciót nem kell majd kiperkálni. A hazaiaktól Priskin mellett Bonsjak készülhetett nagyobb bizonyítási vággyal, hiszen anno ő is megégett az Üllői úton, egy év alatt egy NB I-es meccsen játszott Thomas Doll irányítása alatt.

hungarysport.hu

Az ötödik percben egy óriási Hali helyzet adódott, miután Heister a félpályánál eladta a labdát. Priskin lódult meg Dibusz kapujának irányába, de Blazic az utolsó pillanatban közbe lépett. A 10.percben kellett Rózsának először védenie, mikor is Leandro távoli szabadrúgását vetődve megfogta. A 22.percben Heister lőtt távolról, de Rózsa fogta. A meccs elején a Haladásnál volt többet a labda, de a 10.perctől fogva egyre inkább vette át az irányítást a Ferencváros. A 25.percben Bödét nem hagyták lőni a tizenhatoson belül a védők, ő tovább adta Lanzafaménak, de a védők őt se kímélték, végül szabadrúgással jöhetett kifelé a Hali. A meginduló támadásból Ofosu nyargalt el a bal szélen, Dibuszon átemelte, de a gólvonalról Leandro szögletre mentett. A 30.percben Priskin távoli lövése két méterrel ment el a kapu mellett. Távoli szabadrúgások után próbáltak a csapatok veszélyeztetni, de a kapusokra nem jött rá az izgulhatnék az első félidőben. A szünetre így 0-0-al vonultak be a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején érdekes volt látni, ahogy Ofosu könnyedén ment el Lovrencsics Gergő mellett, talán lassan rájönnek arra így két év után, hogy nem ez az igazi posztja a szélsőnek. Az 50.percben egy beívelés üresen találta Bödét, de a csatár lövés helyett inkább Lanzafaménak passzolt, az olasz nem tudott kapura fordulni, ezért leakarta gurítani Petrjaknak, de végül felszabadult a szombathelyi kapu. Egy szabadrúgás után Spirovski lerántotta Jagodics Márkot a tizenhatoson belül, büntetőt fújt a bíró. Gaál Bálint állt a labda mögé, aki középre gurította a labdát, így Dibusz hozzáért, de valahogy bement a kapuba. Az 57.percben Tamás lerántotta Lanzafamét a büntetőterületen belül, de a bíró úgy gondolta, ami az egyik oldalon 11-es, az a másikon nem. A 60.percben kettős cserét vitt véghez Szerhij Rebrov, beállt Gorriaran és Frimpong, lejött Bőle és Sigér. Az uruguayi első labdaérintéséből Böde fejére ívelte a labdát, de a fejese épp, hogy a kapu mellett szállt el. Majd Leandro beadását fejelte kapura Gorriaran, de Rózsa könnyedén lehúzta. A 71.percben egy felszabadítás után Böde elé került a labda, de lecsúszott a lábáról, s durván négy méterrel zúgott el a kapu mellett a lökete. A 77.percben Tamás a tizenhatoson belül fellökte Gorriarant, a bíró büntetőt fújt. Maradjunk annyiban, hogy az előbb meg nem adott tizenegyesért cserébe adta ezt meg. A labda mögé Lanzafame állt, Rózsa balra vetődött, az olasz pedig arra rúgta, így a Hali kapus nagy bravúrral és a kapufa segítségével védte. A büntető után Varga állt be Spirovski helyére. A 80.percben kicsit elszabadultak az indulatok, Ofosu nem akarta visszaadni a labdát, melyet Varga sérelmezett. Ezek után majdhogynem az összes játékos megjelent egy helyen. Majd Gaált Bambgoye váltotta a Halinál. A 84.percben Heister baloldali beadását Lanzafame kapásból ellőtte, de lecsúszott a lábáról, s nem lett belőle gól. A 87.percben Böde cselezgetett a tizenhatoson belül, majd Lanzafame elé került, akinek a lövését bravúrosan Rózsa védte. A 90.percben okos Leandro – Böde összjáték után a “Madocsai Messi” került helyzetbe, de Rózsa kiválóan jött ki kapujából, s megszerezte a labdát. A hosszabbításra bejött Halmosi Péter aki 400. NB I-es meccsén léphetett pályára. A 93.percben balról átkerült a labda Varga elé, de kapásból megeresztett lövése mellé szállt.

Németh Ádám a 94.percben lefújta az összecsapást, a Haladásnak sikerült az amit a felvezetőben is említettünk, csodák vannak. 5 évvel ezelőtt is nyert a Hali, ma pedig a DVTK-t követve ők is begyűjtötték a három pontot. A hazaiak ennek ellenére sereghajtók maradtak, a Fradi pedig éllovas.

Haladás – Ferencváros 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Gaál (11-esből 52.p) ill. –
Sárga lapok: Gaál (22.p), Jancsó (70.p), Tamás (77.p), Habovda (78.p), Priskin (83.p), Kovács L. (94.p) ill. Lanzafame (13.p), Spirovski (52.p)

Haladás: Rózsa – Habovda, Tamás, Kolcák, Bosnjak – Jagodics, Jancsó (Kovács L. 74.p) – Gaál (Bamgboye 81.p), Ofosu (Halmosi 92.p), Mészáros – Priskin vezetőedző: Horváth Ferenc
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister – Spirovski (Varga R. 79.p), Sigér D. (Gorriaran 60.p) – Bőle (Frimpong 60.p), Lanzafame,  Petrjak – Böde vezetőedző: Szerhij Rebrov